Вчерашната атака на украински дронове срещу петролна рафинерия в Република

...
Вчерашната атака на украински дронове срещу петролна рафинерия в Република
Коментари Харесай

ISW: Ударите в Татарстан са преломен момент в способността на Украйна да атакува дълбоко в руския тил

Вчерашната офанзива на украински дронове против петролна рафинерия в Република Татарстан демонстрира повратна точка в тактиката на Украйна за нанасяне на удари по цели надълбоко зад съветските линии.

Това анализатори от Института за проучване на войната (ISW) във връзка офанзивата с дрон против петролната рафинерия Taneco в град Елабуга, осъществен на 2 април. Те обръщат внимание на обстоятелството, че предприятието е на повече от 1200 км от украинската граница.

Агенция Ройтерс пресметна, че всички удари на украински дронове против съветски петролни рафинерии досега са довели до прекъсването на към 14% от всички мощности за преправка на нефт в Руската федерация.

„ Първи украински удари по Татарстан бяха нанесени на 2 април и дистанцията от границите на Украйна е забележителна смяна в демонстрираната от Киев дарба да нанася удари на далечни дистанции надълбоко в съветския гръб. ISW прави оценка, че такива украински удари са нужни съставен елемент на украинската акция за потребление на асиметрични качества за деградация на промишленостите, които доставят и поддържат съветската войска “, означават анализатори.

На 2 април украински безпилотни апарати нападнаха две цели в Татарстан. В рафинерия в Нижнекамск избухна пожар, след попадение в първично рафиниращо оборудване.
Вторият удар понесе завода за сглобяване на ударни безпилотни самолети от вида " Шахед ", който се намира в град Елабуга, на повече от 1000 км от границата с Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР