Вчера вечерта стана ясно, че ATP, WTA и ITF са

...
Вчера вечерта стана ясно, че ATP, WTA и ITF са
Коментари Харесай

Изявлението на Уимбълдън: Несъгласие и разочарование от решенията на ATP, WTA и ITF

Вчера вечерта стана ясно, че ATP, WTA и ITF са се обединени твърдо срещу концепцията на Уимбълдън да извади от присъединяване всички състезатели от Русия и Беларус, които имат право да играят на третото " мейджър " съревнование през сезона. Организациите одобряват сходен ход за изцяло дискриминационен и оповестиха по какъв начин нямат желание да отпускат точки за идната конкуренция в Лондон, което значително я трансформира в такава с показателен темперамент. От " Ол Ингланд Клуб " пък побързаха да дадат изказване по тематиката и ясно сподели своето отчаяние от развиването на събитията.

" От името на All England Club и Комитета за ръководство на шампионата, ние пишем в отговор на решенията, взети от бордовете на ATP, WTA и ITF за унищожаване на точките за класиране от Уимбълдън 2022. Оценяваме, че мненията ни се разграничават във връзка с нашето решение да отхвърлим присъединяване на всички съветски и беларуски играчи от Шампионата през тази година и надълбоко съжаляваме за въздействието на това решение върху засегнатите лица.

Въпреки това, като се има поради позицията, заета от държавното управление на Обединеното кралство за ограничение на световното въздействие на Русия, което отстрани автоматизираното влизане по класиране в конкуренцията, както и цялостната реакция на държавното управление, спортната промишленост и креативните институции, то ние оставаме на мнението, че сме взели единственото вярно решение за Уимбълдън като международно известно спортно събитие и английска институция, тъй че поддържаме решението, което взехме.

Както към този момент казахме, след деликатно обсъждане на другите фактори и длъжни да действаме в сходство с насоките на държавното управление на Обединеното кралство, стигнахме до две твърди изводи, които образуваха основата за това наше решение. Не бяхме подготвени да предприемем дейности, които биха могли да застрашат персоналната сигурност на играчите или техните фамилии. Вярваме, че би било прекомерно рисковано, в случай че задължим тенисистите да попълнят специфични писмени заявления, с цел да бъдат позволени до присъединяване на шампионата и бяхме срещу сходна форма на надзор.

В допълнение, ние нямаме никакво предпочитание Уимбълдън да бъде употребен в интерес на пропагандната машина на съветския режим, тъй като в предишното тамошните медиите нееднократно са употребявали спортните триумфи на Русия, с цел да влияят нездраво на народа, създавайки разкази с победоносен свършек за страната.

Бихме желали да изразим дълбокото си отчаяние от решенията на ATP, WTA и ITF за премахването на ранкинг точките от тазгодишното издание на шампионата. Считаме, че тези ограничения са неразбираеми в подтекста на рисковата обстановка, в които се озовахме, а също така са нездравословни за всички играчи, които се състезават в Тура.

Засега резервираме нашата позиция и обмисляме опциите си на този стадий, като водим диалози с другите ни сътрудници от Големия шлем. Междувременно пък продължаваме да сме фокусирани в проектите ни за идното издание на Шампионата " - приключва въпросното изказване.

Statement regarding ATP / WTA / ITF ranking points at The Championships 2022.
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР