Вчера вечерта големите медии и блогъри публикуваха първите ревюта на

...
Вчера вечерта големите медии и блогъри публикуваха първите ревюта на
Коментари Харесай

Pro функции на „достъпна“ цена – първите ревюта на iPhone 16 и iPhone 16 Plus са тук

Вчера вечерта огромните медии и блогъри разгласиха първите ревюта на iPhone 16 и iPhone 16 Plus и в тази публикация сме събрали най-интересното от тези материали. Нашите лични ревюта на серията iPhone 16 ще се появят по-късно, по тази причина тук ще отбележим най-интересните моменти от задграничните.

Основните характерности включват нов A18 чип, осигуряващ висока продуктивност с поддръжка на Apple Intelligence (на по-късен стадий в Европа), по-бързо зареждане, усъвършенствана широкоъгълна камера с макровъзможност, обновени стилове за фотоси и напълно нов бутон за ръководство на камерата.

Дизайн

Отляво надясно: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max

Рецензентите са единомислещи, че дизайнът на iPhone 16 е подобен с този на iPhone 15, само че цветовата палитра е по-ярка, като са добавени новите оферти Ultramarine, Pink и Teal.

Филип Берн от TechRadar счита, че най-голямата смяна в дизайна е на гърба на устройствата и е прав. Разположението на камерата е променено от по диагонал на отвесно, което обезпечава благоприятни условия за пространствено видео и снимка за слушалките Vision Pro. 48-мегапикселовата съществена „ Fusion “ камера е ситуирана над 12-мегапикселов широкоъгълен обектив. True Tone светкавицата е изместена настрана, като поради по-големите лещи тя наподобява на изпъкналата камера на iPhone X.

Бутон за ръководство на камерата

Едно от най-забележителните нововъведения в iPhone 16 публицистите назовават новия бутон за ръководството на камерата. Според рецензентите този бутон, ситуиран от дясната страна на устройството издига фотографските благоприятни условия на iPhone 16 на ново равнище, като имитира физическия бутон на пандиза. Той също по този начин приема жестове за контролиране на настройките за нарастване и експозиция.

Според Лиза Идиачико от CNET, Apple е основала нов дребен интерфейс особено за фотоапарата и е доста занимателно да се играе с него. Освен бутона за ръководство на камерата и динамичния остров е хубаво да забележим по какъв начин Apple актуализира интерфейса на iPhone за двете неща, които вършим най-често на телефоните си: правене на фотоси и превключване сред приложенията.

Някои създатели обаче показаха опасения, че потребителите може да бъдат отблъснати от сложността на новия бутон, защото той изисква от тях да развият нов табиет. Много притежатели може да го пренебрегват, както преди са пренебрегнали тъчпада на MacBook Pro.

Apple Intelligence

Една от основните характерности на iPhone 16 е поддръжката на функционалностите с изкуствен интелект Apple Intelligence, макар че доста от тях към момента са в развой на разработка. В основата на способността на iPhone 16 да работи с инструментите с изкуствен интелект е новият чип A18.

Джон Веласко от Tom’s Guide е смутен, че iPhone 16 излиза без поддръжка на ИИ от кутията, макар че е убеден, че Apple Intelligence ще сложи началото на нова епоха за iPhone. С изключително неспокойствие се чака и функционалността Visual Intelligence, за която се допуска, че ще бъде отговорът на Apple на Гугъл Lens. Функцията ще бъде извънредна за линията iPhone 16 и няма да бъде налична за предходните модели. Свързана с бутона за ръководство на камерата, функционалността Visual Intelligence ще ви разреши бързо да търсите нещо, като просто извършите фотография, а също така може да бъде интегрирана с всяко приложение или услуга, работещи на смарт телефона.

Останалите функционалности на Apple Intelligence, съгласно ревютата, „ няма да са нещо особено или новаторско “. Рецензентите считат, че „ Гугъл към момента изпреварва Apple, когато става въпрос за функционалности с изкуствен интелект, само че Apple се движи в вярната посока “.

Подобрения в камерата

iPhone 16 получи няколко основни усъвършенствания на камерата, в това число усъвършенствана ултраширокоъгълна камера с поддръжка на макроси за първи път в общоприет модел iPhone. Apple също по този начин актуализира фотографските си стилове, като усъвършенства метода, по който камерата обработва тоновете на кожата, сенките и светлосенките в действително време.

Според специалистите iPhone 16 най-сетне има опция да прави подобаващи макро фотоси с помощта на усъвършенстваната си ултра-широкоъгълна камера.

Отбелязват се и доста обновените фотографски стилове. Софтуерът на камерата е станал доста по-добър в разпознаването на тоновете на кожата, цветовете, светлините и сенките. Вече има опция за превключване сред разнообразни фотографски стилове при обзор на фотографията преди натискане на пандиза, което е изключително елементарно да се направи с новия бутон за ръководство на камерата. Новите стилове ще оказват помощ на потребителите без опит във фотографията или редактирането на видео да основават трагични, ярки изображения, като вършат малко повече от това да натискат бутона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР