Вчера във видеообръщение лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов

...
Вчера във видеообръщение лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари Харесай

Асен Василев: ИТН имат по-агресивна програма за намаляване на разходите

Вчера във видеообръщение водачът на " ИТН " Слави Трифонов показа състава на бъдещо държавно управление и съобщи, че е предложил на трима служебни министри - финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и просветителния Николай Денков, присъединяване в кабинет с мандата на Има Такъв Народ. В своя позиция тримата оповестиха, че са отказали на Трифонов поради основни разлики във визиите за финансовата политика.

Министър Асен Василев приказва по тематиката пред Българска национална телевизия. На въпрос в какво се показват значителните разлики сред неговите сътрудници и " ИТН ", той отговори: " Моето мнение е, че би трябвало да се подхожда уравновесено, както подхожда служебният кабинет, а те имат много по-агресивна стратегия, що се отнася до понижаване на разноските. Това е основното”,

Попитан кое друго министерство са му предложили и за какво не се чувствал удобно освен това предложение, той отвърна: " Аз се усещам удобно или в стопанската система, или във финансите. От други неща не разбирам, тъй че няма по какъв начин да бъде потребен ".

На въпрос какво мисли за част от целите, оповестени от Трифонов, за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти, Василев отвърна, че чака да свърши служебното държавно управление, с цел да си разреши да разяснява като жител.

На въпрос коя друга партия би могла да му подсигурява независимост на деяние и би ли приел пост при мандат на Българска социалистическа партия или " Демократична България ", той отвърна: " Не мога да злоупотребявам. Аз Ви споделих - аз в партийно държавно управление не бих взел участие. Експертно държавно управление, което е съединено ясни цели, задания и небосвод - това е друго нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме въз основата на това, което е допустимо сега ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР