Вчера в зала Свети Георги“ на Община Русе се проведе

...
Вчера в зала Свети Георги“ на Община Русе се проведе
Коментари Харесай

Русенци се запознаха с отчета за изпълнение на Бюджета на Община Русе за 2021 г.

Вчера в зала „ Свети Георги “ на Община Русе се организира обществено разискване на доклада за осъществяване на Бюджета на Община Русе за 2021 година Присъстваха кметът Пенчо Милков, заместител – кметовете на Община Русе, както и представители на администрацията, Общинския съвет и жители.

„ В условия на непрекъснато изменящи се рецесии и покачващи се цени Община Русе съумява да ръководи своите финанси извънредно сполучливо, а увеличеният ни бюджет е изразходван по метод, който е извършил всички свои обществени функционалности “, сподели кметът Пенчо Милков.

Въпреки усложнената конюнктура през миналите 12 месеца, Община Русе е изпълнила със 110 % своята данъчна събираемост, което се дължи на виновната позиция на жителите и положителната работа на чиновниците. От лични доходи като данъци, такси и доходи от благосъстоятелност в хазната на Община Русе са постъпили 48 451 271 лева, което е с над 6 милиона лева повече от 2020 година

Първоначалната рамка на бюджета за миналата година е била 160 370 099 лева, като се е нараснала по отношение на първичния проект с 23 806 284 лева и в края на 2021 година цената ѝ е била 184 176 383 лева

Един от главните цели на Община Русе бе запазването на всички 42 обществени услуги, предоставяни на територията ѝ, като техният бюджет за година възлиза на 17 868 500 лева Продължи и поддръжката на русенската просвета по от дълго време пропуснат от създателите метод - материално и с самопризнание. Извършиха се поправки в 4 учебни заведения с общински средства в размер на 46 272 година, а 5 детски градини получиха нов образ за сумата от 125 910 лева Увеличена бе и енергийната успеваемост на здания и улично осветяване.

С над 17 млн. лева са увеличени средствата в едни от най-важните ресори – „ Образование “, „ Здравеопазване “, „ Социално обезпечаване и грижи “ и „ Почивно дело и просвета “.

Всички краткосрочни заеми са били погасени, още преди да е изтекла годината, като Община Русе я завършва без просрочени отговорности.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР