Вчера в Монтанско е проведена специализирана полицейска операция за противодействие

...
Вчера в Монтанско е проведена специализирана полицейска операция за противодействие
Коментари Харесай

Мащабна акция срещу бракониерите в Монтанско

Вчера в Монтанско е извършена профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на незаконния рандеман, превозване, преправка и търговия с дървесина. Участие са взели чиновници на районното полицейско ръководство, на бранша за противопоставяне на икономическата престъпност в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, на районната дирекция по горите в Берковица, държавното горско стопанство в Монтана и на жандармерията.
В хода на интервенцията са арестувани 5 конски каруци с 5 кубика дървесина, без съществуване на надзорен горски знак и 4 моторни триона. Две от каруците са арестувани на входа на село Вирове, а 3 – на входа на село Габровница.
В село Доктор Йосифово е открит лек автомобил "Форд Ескорт ", пренасящ 1 кубик дърва, без съществуване на надзорен горски знак, като инспекцията е посочила, че номерата на автомобила са предопределени за друго МПС. Водач на колата е бил 19-годишният П.Д. от същото село. По случая е формирано бързо произвеждане.
На територията на село Смоляновци са открити и конфискувани складирани 7 кубика дърва за огрев, без надзорен горски знак.
В хода на акцията полицейските чиновници са направили инспекция на 32 МПС. Съставени са 6 акта по Закона за горите, 8 акта по Закона за персоналните документи и 2 акта по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР