Вчера, в интервюто си по бТВ допуснах сериозна фактологична грешка

...
Вчера, в интервюто си по бТВ допуснах сериозна фактологична грешка
Коментари Харесай

Радан Кънев се извини на Атанас Пеканов, допуснал сериозна фактологична грешка за парите от ПВУ

Вчера, в изявлението си по бТВ позволих сериозна фактологична неточност по отношение на темпото на “усвояване " на средствата по НПВУ. Дължа опрощение на феновете на предаването. Също по този начин се оправдавам откровено на господин Атанас Пеканов, млад академик и технократ, може би (и дано) скоро и български политик, който доста почитам, макар значителните разлики във възгледите ни по много въпроси. Това написа евродепутатът Радан Кънев след присъединяване си в bTV. 

Последава и реакцията на някогашния вицепремиер Атанас Пеканов, който съобщи следното: " Влудяващо е в действителност, когато хората, които по през целия ден ни се показват като най-компетентни, носители на истината и напредъка, в действителност нямат концепция какво приказват и вършат. Радан Кънев по BTV да вземем за пример преди малко на въпроса за какво няма получени пари по Плана за възобновяване и резистентност в последните 9 месеца, както споделих през вчерашния ден, сподели че това било изцяло погрешно, не можело да се приказва по този начин! - бил получен сполучливо един транш (за 600 милиона евро) и бил квалифициран изцяло идващият (това след объркания му отговор, че всичко щяло да стане в идните седмици). Какви нелепости! "

В отговор на Пеканов, Радан Кънев написа: Никой не е непогрешим, само че почтените (а и нечестните, само че разумни) хора си признават. Той е направил основателни възражения против моето неверно изказване. С други елементи от позицията му напълно не съм склонен, само че това е спор за тълкования, а не за обстоятелства. За обстоятелствата, като публични фигури, имаме дълг да приказваме единствено истината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР