Вчера в дебата в Брюксел се дискутираха проблемите, които има

...
Вчера в дебата в Брюксел се дискутираха проблемите, които има
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова за дебата в Брюксел за България: Това е дебат за корупционните схеми и репресията над медиите

„ Вчера в дебата в Брюксел се дискутираха проблемите, които има в България. Не съм съгласна, че това е спор „ за “ или „ против “ България. Това е спор против структурните проблеми, които има в страната сега и това беше ясно декларирано от всички евродепутати, които се изрекоха по тематиката. Говореше се за репресията над медиите, за овладяваната страна, за корупционните схеми “, сподели евродепутатът Цветелина Пенкова от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал пред БТВ.
Тя изясни: „ Това е позиция, която европейските социалисти постоянно са отстоявали, а точно, да се пазят правата на европейските жители. Спомняте си резолюцията от Малта, когато европейските социалисти гласувахме против наше държавно управление в поддръжка на европейските жители. Това са кардинални позиции, които за жал не виждаме Европейската национална партия да заема. Това не е въпрос на броя столчета на Съвета в Европа, а е въпрос на отбрана на европейските жители. “

„ Нашето политическо семейство от доста години стои зад позицията, че върховенството на правото би трябвало да е един от определящите критерии за разпределяне на средства. В последните години в Европейски Съюз следим засилваща се наклонност, че европейските жители не желаят налозите им да отиват за поддръжка на властнически режими и корупционни схеми. На тях не им е прелестно към този момент да се приказва по този метод. Именно поради това дебатът за върховенството на закона и механизмите, които сега предлагаме, са извънредно значими “, изясни Пенкова.

По думите й сега се вземат решение бюджетите и методът, по който ще се отпускат европейските средства: „ Те ще бъдат отпускани с национални проекти, които би трябвало да са доста ясно написани каква е тактиката и по какъв метод ще се изразходват тези средства. “

Евродепутатът заключи, и че митингите от последните три месеца, както и всичко, което се случва в България, са забележими за европейските й сътрудници.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР