вчера следобед защитена местност Вая“ край Бургас. Късно вечерта огънят

...
вчера следобед защитена местност Вая“ край Бургас. Късно вечерта огънят
Коментари Харесай

Общи 570 декара са изгорели в защитените области „Вай“ и „Бургаско езеро“ край Бургас


през вчерашния ден следобяд предпазена околност „ Вая “ край Бургас. Късно вечерта огънят беше сподавен. Какви са вредите и има ли заплаха за биоразнообразието в региона?

Общи 570 декара са изгорели в. Заради мощно заблатения терен близо седем часа е лишило на трите екипа пожарникари да потушат пламъците. За bTV от пожарната обясниха, че е имало няколко подстъпа към езерото, откъдето са можели да влязат пожарните коли и огнеборците. Именна по тази причина и огънят е съумял да се популяризира.

Причините занапред ще се прецизират. Късно нощес от са създали оглед и са открили, че няма бедстващи или починали в резултат на пожара предпазени типове птици и други животни.

„ Гнездовият интервал за някои птици към този момент стартира – чапли, корморани и други водолюбиви птици. Така че несъмнено има вреди върху тези, които. Не можем 9да твърди, че няма никакви вреди, тъй като не сме създали инспекция. Но логиката сочи, че типовете, които населяват този регион са потърпевши “, изясни за bTV Спас Узунов от фондация „ Биоразнообразие “.

От думите му стана ясно още, че мъртвата тръстика ще се възвърне в границите на една година. Той към момента не може да каже,, само че това е нещо, което се случва съвсем всяка година. При предходните е ставало дума за умишлени палежи, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР