Вчера следобед ураганни ветрове удариха Бургас и региона най-вече на

...
Вчера следобед ураганни ветрове удариха Бургас и региона най-вече на
Коментари Харесай

ВИДЕО+СНИМКИ Бургас и регионът след апокалипсиса, който връхлетя

Вчера следобяд ураганни ветрове удариха Бургас и района най-много на север от града. Всичко се случи внезапно, а малко по-рано температурите бяха над 35 градуса - нетърпима горещина. Природата обаче потвърди за прощален път, че няма спирка, когато реши да бушува и вятър със скорост над 130 км/ч мина през четвъртия по величина град. Пострадали и материални жертви имаше в кварталите " Черно море ", " Сарафово ", както и в близкия град Поморие. 

Именно в Поморие бурята подвигна във въздуха жена, която си правила в този миг кални бани, само че за благополучие след това тя се приземила отново върху меката тиня и не е тежко засегната. Навсякъде в региона има вреди, чиято стойност занапред ще се пресмята. Има и няколко потърпевши от паднали стъкла и други предмети, само че по знамение няма жертви.

Декоративната яхта на Морска гара в Бургас е била съборена от вятъра. Част от фасадните детайли на самата постройка пък са отнесени. Има паднали осветителни стълбове, дървета, съборени огради.

През целия ден през днешния ден пък ще продължат интервенциите по разчистването на града. Тепърва ще се направи оценка на каква стойност са нанесените вреди, само че е доста евентуално цифрата да набъбне внезапно до 6 или 7-цифрена сума.

На доста места в региона към момента не е възобновено подаването на ток. Много от хората не си спомнят сходна мощна стихия да е удряла Бургас, а повода тя да не е категоризирана публично като вихър е, че скоростта на ветровете не се е задържала над 100 км/ч по-продължително време, а е била на приливи и отливи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР