Вчера се проведе важен пленум на Българската социалистическа партия. Взе

...
Вчера се проведе важен пленум на Българската социалистическа партия. Взе
Коментари Харесай

Кутев: Силни хора в държавата, които искат па повлияят на БСП, винаги е имало

Вчера се организира значим пленум на Българската социалистическа партия. Взе се решение за дата за директен избор на нов водач на партията - 26 април. За първи път ще се организира директен избор на водач. " Това се очакваше. Аз персонално съм дал своя вот за това да има директен избор ", сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът Антон Кутев от Българска социалистическа партия. Той изясни, че това трансформира напълно връзките в партията. По негово мнение е трябвало да се изготвят и правила за отзоваване на водача.

Решението на пленума не е минало единомислещо. Има членове на партията, които се съмняват и в това дали е имало кворум. Имало е несъгласия по доста точки, както и спомагателни оферти.
Антон Кутев: Разцепление има и в парламентарната група, и в партията ненапълно.
Основният проблем е проличал и през миналите дни. Половината парламентарна група на Българска социалистическа партия поддържа кандидатурата на Цацаров за началник на КПКОНПИ макар решението на партията да не го поддържа.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи съществено обвиняване към Бойко Борисов. От парламентарната естрада тя съобщи, че министър председателят и няколко предприемачи са се пробвали да я отстранят от поста.
Антон Кутев: Аз желая да знам, че моята партия и в моята страна зависимости, които са нерегламентирани, изключително от бизнеса, са невъзможни в политиката.
По негово мнение Нинова би трябвало ясно да артикулира кои са предприемачите, които са се намесвали.
Антон Кутев: Аз не желая да си представям, че в избора на Българска социалистическа партия внезапно ще вземат участие някакви милиони вътрешни или външни, някакви предприемачи ще почват под натиска на премиера нанякой различен да дефинират избора на хората.
Силни хора в страната, които желаят па повлияят на Българска социалистическа партия, постоянно е имало, съобщи той. Въпросът е дали има партията механизми да не го позволява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР