Вчера се проведе последното състезание от тазгодишния сезон на Формула

...
Вчера се проведе последното състезание от тазгодишния сезон на Формула
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо стана първият пилот от Формула 1 със собствен eSports отбор



Вчера се организира последното съревнование от тазгодишния сезон на Формула 1 в Абу Даби и макар че за почитателите годината не беше изключително забавна, а за McLaren Honda - напряко отчайваща, има една забавна вест, която може би сте пропуснали. Фернандо Алонсо - двукратният международен първенец, за който множеството му сътрудници настояват, че е най-хубавият и приключен водач на стартовата решетка - започва личен eSports тим взаимно с Logitech.

Самият Алонсо ще бъде в ролята на началник на тима, който се назовава FA Racing G2 Logitech G Team. Алонсо ще управлява отбора в разнообразни електронни надпревари на разнообразни платформи, а при водачите към този момент има оживление - FA Racing са подписали с финалиста в eSports F1 лигата - Кем Болукбаши.

Създаването на тима на Алонсо идва малко откакто McLaren оповестиха привличането на нов тест водач за симулатора си - геймърът Руди ван Бурен, който завоюва електронното съревнование " World " s Fastest Gamer ". McLaren стават също и първият тим със личен началник на eSports отбор в лицето на Алонсо.

Световният първенец изясни този забавен ход като нещо изцяло разумно. " Всеки водач от Формула 1 е геймър по сърце, а виртуалните състеания отварят вратите за по-младите и им дават късмет един ден да се състезават на действителни писти ", сподели Алонсо. Въпросът с маркетинга също не е за занемаряване - съществуването на eSports тим дава на Алонсо и Logitech добра платформа за разпространение на марката и водача.

Следващият въпрос е дали други тимове или водачи ще последват образеца на Алонсо. Имайки поради спортния дух, който царува във Формула 1 сред тимове и водачи, следва да чакаме скоро и други огромни имена да станат шефове на виртуални тимове.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР