Вчера се проведе първото по рода си събитие в автомобилната

...
Вчера се проведе първото по рода си събитие в автомобилната
Коментари Харесай

Аутомотив Клъстер България и Асоциация на автомобилните производители организираха форума „Автомобилната индустрия среща властта“

Вчера се организира първото по рода си събитие в автомобилната промишленост на България - среща, наречена " Автомобилната промишленост среща властта ". Събитието бе проведено от „ Аутомотив Клъстер България “и „ Асоциация на автомобилните производители “ за усилване на разговора сред автомобилните компании и страната. Над 100 представителя на двете асоциации взеха присъединяване във форума.

Специалният посетител на събитието бе Президентът на Република България господин Румен Радев, който отдаде заслуженото самопризнание на автомобилната промишленост за нейния напредък и принос към икономическото развиване на България. По думите му в съвсем всички европейски коли има елементи, съставни елементи, програмен продукт, създадени в България. Едновременно с това той акцентира и потребността от стъпки за модернизиране автопарка в България, който е мощно застаряващ и амортизиран.

Министърът на нововъведенията Милена Стойчева означи, че Министерството разпознава значимостта на автомобилния бранш като един от секторите с най-голяма добавена стойност. Ръководеното от нея министерство е в развой на узаконяване на 6 плана от автомобилната промишленост, които ще разкрият 500 работни места и ще привлекат вложения от порядъка на 100 милиона лв..

Участниците и гостите на събитието се срещнаха с провокациите пред България що се отнася подвижността. Страната е тъмен отличник в Европейския съюз по повод е най- остарял автопарк със междинна възраст от 20 години. Страната води еднолично класацията за преждевременна гибел, провокирана от замърсяване на въздуха, чийто главен извършител е превоза. Между 12 и 16 000 души в страната почиват прибързано на година от заболявания, свързани със замърсяване на въздуха. Не на последно място България е водеща и във връзка с жертви в пътно-транспортни катастрофи.

Събитието " Автомобилната промишленост среща властта " сполучливо приключи с ясната визия, че автомобилният бранш играе основна роля в икономическото развиване на България и има огромен капацитет за предстоящ напредък. Двете асоциации ще продължат да работят за поощряване на този напредък и нововъведенията, които ще поддържат страната като сполучлив състезател на международната сцена на автомобилната промишленост. Очакванията са, че страната ще съумее да построи дълготрайна и устойчива тактика за развиване на подвижността в България и ще форсира електрификацията на автомобилния парк у нас.

*Източник: ААП
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР