Вчера се изиграха първи двубои от груповите фази на Лига

...
Вчера се изиграха първи двубои от груповите фази на Лига
Коментари Харесай

Балканска доминация в Европа

Вчера се изиграха първи дуели от груповите етапи на Лига Европа и Лигата на конференциите. Няма по какъв начин да подминем представянето на балканските тимове. Нещо повечe, три от тях реализираха в действителност зашеметяващи триумфи.

 Снимка: БГНЕС

Започваме с първия и най-значим резултат от снощните срещи. Става дума за спектакъла, на който станаха очевидци феновете изпълнили стадион “Биели Брег ”. В босненския град  Мостар, локалният Жрински победи АЗ Алкмаар с 4:3. По-интересен обаче бе развоят на мача. Първото полувреме приключи при резултат 0:3 за гостите от Нидерландия. През втората част босненците изнесоха безспорна лекция на тематика “Битка до финален мирис ” и завоюваха този мач за историята с 4:3.

 Снимка: БГНЕС

Друг извънредно атрактивен триумф е този на АЕК Атина. Жълто-черните завоюваха, като посетител на набиращия мощ в британската Висша лига тим на Брайтън. Гърците на два пъти бяха изравнявани, само че въпреки всичко измъкнаха успеха на извънредно негостоприемния, в чисто футболен аспект, стадион в южното градче.

 Снимка: БГНЕС

На последно място, само че не по значителност ще обърнем внимание на различен гръцки тим – Панатинайкос. Зелените съумяха да победят и надиграят един от водачите на испанската Примера Дивисион в последното десетилетие – Виляреал. Домакините въодушевени от буйната поддръжка от трибуните преобладаваха до последно и справедливо сграбчиха трите точки.

 Снимка: БГНЕС

С победи също по този начин се отличиха тимовете на Фенербахче, Динамо Загреб, Лудогорец и ПАОК, които безапелационно и закономерно завоюваха своите срещи. Гърците се изтезаха в Хелзинки, само че несъмнено бяха по-добрият тим на скандинавска земя. Динамо Загреб пък прегази казахстанския Астана с 5:1 в Хърватия.

На вашето внимание оставяме резултатите от всички гореспоменати срещи:

Лига Европа:
Панатинайкос – Виляреал – 2:0
Брайтън – АЕК Атина – 2:3

Лига на конференциите:
Фенербахче – Нордселанд 3:1
ХИК – ПАОК 2:3
Лудогорец – Спартак 4:0
Жрински Мостар – АЗ Алкмаар 4:3
Динамо Загреб – Астана 5:1

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР