Вчера самолетът, превозващ делегацията начело с премиера Бойко Борисов на

...
Вчера самолетът, превозващ делегацията начело с премиера Бойко Борисов на
Коментари Харесай

Техеран: Пилотът на вашия самолет подаде грешна информация

Вчера самолетът, пренасящ делегацията отпред с премиера Бойко Борисов на път за Саудитска Арабия беше отклонен и от посолството на Иран в София обясниха, че повода е техническо неразбирателство. Това стана, откакто от българската страна подчертаха, че са имали публично позволение за прекосяване през въздушното пространство на страната.

„ Неиздаването на позволение за прекосяването на самолета на българския министър-председател през въздушното пространство на Иран не е вярно”, съобщи обаче през днешния ден Бахрам Гасеми, представител на Външното министерство на страната в публична позиция до медиите.

„ Това, което се случи, бе неправилно оповестяване на полетната информация от страна на водача на самолета към кулата в Иран, като затова самолетът не беше идентифициран”, разясни той.

Според него причина за объркването на данните могат да бъдат осъществените промени в последния миг от страна на българския водач.

В известието се акцентира, че Иран има едно от най-безопасните пространства за въздушен пренос в района, което „ е постоянно отворено за самолетите на другарски страни като България, която има доста положителни връзки с Иран”.

Вчера Бойко Борисов разяснява, че е бил от първите, които е отишъл в Иран, и че сме в прелестни връзки с тях.

" Мисля, че обяснението, което дават все още, че са ни сменили кацането от едно на друго летище, го е провокирало, не желая да го разясня. С Иран имаме също доста положителни връзки. Нашата политика, моята политика, постоянно е била за мир. Никога против трета страна ", акцентира той.

Соломон Паси: Иран дава сигнал >>


Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР