Вчера премиерът Кирил Петков обяви, че България гони 70 руски

...
Вчера премиерът Кирил Петков обяви, че България гони 70 руски
Коментари Харесай

Според Външно в България има 40 руски дипломати – как тогава са изгонени 70 ?


Вчера министър председателят Кирил Петков разгласи, че България гони 70 съветски дипломати, за които има информация, че са работили за съветските спецслужби. Те са предизвестени, че би трябвало да изоставен неотложно страната.

В дипломатическите среди и в специфичните служби обаче на тази цифра – 70 дипломати, се гледа много съмнително. Не е ясно дали става дума за неточност, дали министър председателят е измамен или просто е преувеличил.

Само преди месец, на 26 май т.г. външният министър Теодора Генчовска в публично свое писмо до ръководителя на Народното събрание Никола Минчев твърди, че в посолството на Руската федерация у нас все още работят 32 души, а в генералните консулства в Русе и Варна още 8 индивида, т.е. общо 40. Генчовска разяснява, че в нашето посланичество в Москва работят 7, а в консулството в Санкт Петербург и Екатеринингбург – 4 индивида. Отговорът на външния министър е във връзка депутатско запитване на Ивайло Мирчев от „ Демократична България “.

Ако информацията на премиера в оставка Кирил Петков е вярна, то излиза, че или през последния месец у нас са пристигнали новоназначени 30 съветски чекисти, прикриващи се като дипломати, или Генчовска е дала погрешна информация до шефа на Народното събрание.

Преди няколко месеца министър председателят Петков разгласи гръмко, че социологическо изследване показвало, че 84% от българите не желаят да предоставим военна помощ на Украйна и да не се намесваме във войната. После обаче се оказа, че цифрата е измислена, а такова изследване действително няма. Още по-малко пък такива са настроенията в българското общество. Възможно ли е Петков още веднъж да е надул цифрата с изгонените съветски дипломати, с цел да показва антируските си настроения или в действителност е тъпа неточност?
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР