Вчера правителството на Китай обяви нови по-стриктни мерки за субсидиране

...
Вчера правителството на Китай обяви нови по-стриктни мерки за субсидиране
Коментари Харесай

Китай затяга политиката за субсидиране на автомобилите с нови енергии

Вчера държавното управление на Китай разгласи нови по-стриктни ограничения за субсидиране покупките на коли с нови сили (NEV), с цел да насърчи висококачественото развиване на бранша, заяви " Радио Китай ".

В известие на Министерството на финансите се показва, че прагът за софтуерните условия за този вид коли се подвига „ умерено ", като задачата е да се поддържат производителите с напреднали технологии, надеждно качество и високи стандарти за сигурност.

Част от ограниченията включват повишени условия за енергийната компактност на батериите, потреблението на сила и изминатото разстояние с едно зареждане на електрическите автомобили. След тримесечен временен интервал, който започва този вторник, локалните управляващи би трябвало да прекратят дотациите за покупки на коли с нови сили, като се изключи рейсовете и колите с горивни кафези, и да пренасочат средствата към възстановяване на мрежата от зарядни станции и други спомагателни устройства.

Благодарение на политиката са субсидиране закупуването на коли с нови сили, която тече от няколко години, Китай се трансформира в един от най-динамичните и бързо разрастващи се пазари за този отбор возила. Миналата година продажбите са нарастнали с близо 62% спрямо 2017 година и са достигнали 1,26 милиона бройки, съгласно данни на Китайската асоциация на автомобилостроителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР