Вчера, позовавайки се на свои източници, , че българският премиер

...
Вчера, позовавайки се на свои източници, , че българският премиер
Коментари Харесай

Петков очаква среща с Макрон и Рюте за поканата в „Обнови Европа“

Вчера, базирайки се на свои източници,, че българският министър председател Кирил Петков има намерение да участва на среща на ръководителите на „ Обнови Европа “ в Европейския парламент.

„ Много се веселя, че съм поканен на тази първа среща с ръководителите на евролибералите „ Обнови Европа “. Има прелестни хора в това политическо семейство. Това, което бих желал да повдигна като въпрос, а и мисля, че е хубава тематика за всяко едно политическо семейство в Европа е следното: Трябва да създадем доста висок стандарт на върховенството на закона, както и антикорупционни механизми. С други думи, това с което се срещам в България, може да бъде разгърнато на европейско равнище. Когато приказваме в Брюксел за политически фамилии, би трябвало да имаме допустимо най-голям стандарт за участие. Тоест всички политически партии би трябвало да съблюдават най-високите стандарти на национално равнище, и да постановат този стандарт и в Брюксел. Ако член на обещано политическо семейство не съблюдава този стандарт, то той не би трябвало да бъде толериран. Не ми харесва концепцията да се вършат взаимни отстъпки на локално равнище за приемане на поддръжка в Брюксел. Този вид връзки би трябвало да бъдат отрязани. Трябва да повишим моралния стандарт в политическите фамилии. И аз доста се веселя, че приятелите ми и хората, с които ще се срещна, имат същите визии “, изясни Петков.

„ До момента сме били поканени единствено на тази среща. Бих желал да има доста ясни стандарти и правила към тематиката, за която преди малко приказвах, и тогава да взема крайното решение. Мисля, че това е удобно освен за моята партия или България, само че за европейските фамилии. Очаквам с неспокойствие да се срещна с приятелите си, президента Макрон, несъмнено, министър-председателя Рюте, приказвах с тях в частни диалози, тъй че, да, нямам самообладание да се забележим “, добави той.

Министър-председателят разяснява и спрените газови доставки от Русия към България.

„ Много ясно декларирахме, че нито една страна няма право да трансформира контракт едностранно. Според интернационалното право договорите би трябвало да се съблюдават. Ние запазихме непоклатимост, макар 95-процентовата си взаимозависимост от съветски газ. Взехме решение да поемем този риск, тъй като никой няма право да ни огъва ръцете. Проявихме водачество и показахме, че в случай че не се опасяваме Путин няма късмет. Вследствие на това, от 95 % взаимозависимост от съветския газ, постигнахме нулева такава. В момента работим и по други други възможности, с цел да се уверим, че българските семейства ще заплащат толкоз добра цена, колкото беше и тази на „ Газпром “, само че без да подвластен от тях “, изясни той.

„ До момента спряхме доста огромни парични потоци към Русия. Мисля, че до момента сме може би единствената страна, която приключи вливането на толкоз доста средства. Относно тематиката с петрола, считам, че би трябвало да излезем с една обща позиция. Има някои характерни особености в доста страни, в това число и България. Например, ние имаме петролна рафинерия, само че тя е съветска благосъстоятелност, посредством „ Газпром “, и е единственият ни метод да се сдобием с нефт. Трябва да помислим за други възможности, които са обезпечени, преди да предприемем сходна стъпка. Въпреки това, дружно с тези гаранции, би трябвало излезем и с обединен отговор след срещата на върха “, разяснява още Кирил Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР