Вчера познат ми вика по повод протеста: “Абе много го

...
Вчера познат ми вика по повод протеста: “Абе много го
Коментари Харесай

Защо защитавам Промяната, САЩ и Терзиев и не подкрепям протестите

Вчера прочут ми вика във връзка митинга: “Абе доста го защитаваш този пазар ”.
Онзи ден различен ми звъни: “Абе доста ги защитаваш тези от Промяната ”
Преди седмица: “Абе за какво защитаваш Васил Терзиев? ” Преди няколко седмици: “Абе доста защитаваш Щатите ”. Не постоянно съумявам на всеки да обясня, само че ще опитам в този момент.

Не пазя никого съответно – човек, институция, партия или страна, а полезностите, които ги движат. И когато изневерят – ги подлагам на критика. Както прочее някои хора в този момент ме иронизират за положителните думи, които преди войната в миналото съм казвал за Радев. Да, до момента в който атакуваше Борисов и даже Пеевски за корупцията и закононарушенията против закона е имал моята поддръжка. Войната обаче сподели, че други са били същинските му претекстове за неговата рецензия.
Така и за пазара: той не е панацея на всички стопански проблеми, само че колкото повече транзакции минават без него, толкоз повече те са за наша сметка. И на нашата независимост. Затова не поддържам митингите на пътищари, зърнари и в този момент въглищари.
Така е и с Промяната (ПП-ДБ): да, търпят доста рецензии за своята некоалиция в прорез с анрикорупционния бранд, с който влязоха в политиката. Но до момента в който изтласкват съветското въздействие от България – пиедестал на Корупцията и Злото – в случай че щете благодарение на дявола – ще имат моята поддръжка. А Русия е главната опасност за нашата независимост.
Така и с Васил Терзиев: да, тестване е неговият избор за всички с потърпевши близки от Държавна сигурност. Но за мен са значими неговите полезности като персона, видно от неговите персонални каузи години обратно и неговите потвърдени предприемачески и организационни качества в услуга на нашия град – с мисълта по какъв начин желая да наподобява София през 2027 година И най-много: това е тест за мен дали се разграничавам от комунистите в метода им към децата на техните врагове – каквито бяха моите родители.
Така е и със Съединени американски щати: стига човек да желае, постоянно може да откри уязвимост или недостатък, за който да се хване. Но без Съединени американски щати, нямаше да я има и свободна Европа, нямаше да я има и демокрацията. Независимо кой съответно идва на власт, Свободата на индивида от всякаква робия постоянно остава висша полезност на тази страна и тя е поръчител за нея по света.
Колко хубаво щеше да бъде повече българи да усещат Свободата като висша полезност, да разграничават нейните врагове и по този начин да вършат своите избори.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на известния ни анализатор. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР