Вчера по БНТ се проведе Панорама“, в която участваха всички

...
Вчера по БНТ се проведе Панорама“, в която участваха всички
Коментари Харесай

Костадинов: Българите в Украйна споделят, че българи просто изчезват

Вчера по Българска национална телевизия се организира „ Панорама “, в която участваха всички парламентарно показани партии от 47-то Народно заседание. Представителите на политическите сили показаха вижданията си във връзка на позицията на България във военния  спор сред Русия и Украйна.
„ Най-добрата позиция, която сме декларирали, е не да изнасяме оръжие за Украйна, а да сложим въпроса за българското малцинство в Украйна, което е доста огромно. Аз бях преди четири дни в Молдова на празника на Тараклийския регион, който е един от двата региона, напълно обитаеми с българи. В Молдова – имаше ужасно доста българи от Украйна, които пристигнаха и показаха своето терзание за това, че там сега българи изчезват ежедневно. Изчезват българи, тъй като слагат правата, слагат въпроса за правата на българското малцинство в Украйна. И защото там украинската власт е извънредно сензитивна сега, явно е, че просто ги отстраняват – дали нещо се е случило с тях, аз не знам. “, сподели Костадинов.

Припомняме, че още при започване на войната „ Възраждане “ беше единствената политическа организация в България, която изиска от българската страна да отбрани българите в Украйна. След като не последва реакция на нито една от ръководещите партии в 47-то Народно заседание, „ Възраждане “ изпрати писмо до посланика на Украйна в България. До през днешния ден отговор на писмото няма.
Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР