Вчера от неправителствената организация БОЕЦ са , в който се

...
Вчера от неправителствената организация БОЕЦ са , в който се
Коментари Харесай

БОЕЦ пита ЦИК: Пеевски гражданин на ОАЕ ли е? |

Вчера от неправителствената организация БОЕЦ са, в който се показва, че Делян Пеевски може да има двойно поданство и с това нарушава Изборния кодекс

Ако това се окаже правилно, то съгласно член 65 от Конституцията, Пеевски следва да бъде премахнат от листите на Движение за права и свободи в Стара Загора и Благоевград, на които е и лидер.

БОЕЦ аргументира подозренията си с поредност от изявления на Бойко Борисов, представители на Движение за права и свободи, следствия, резултатите от националната акция " Издирваме Пеевски ", както и разрешението за престояване на Пеевски в ОАЕ, издадено на 22 юни 2015 и изтича на 21 юни 2018 година (документът беше оповестен в bird.bg), като е допустимо след него той да е получил и поданство.

В сигнала си от организацията ползват и известието за наложените наказания по закона " Магнитски " на няколко български жители, измежду които е и Пеевски.  

Според БОЕЦ глобите по закона " Магнитски " са с качеството на влезнала в действие присъда ограничаваща собственическите и други права на глобените лица. Като основанията – нарушение на човешките права и корупция са тежки закононарушения и съгласно наказателния кодекс на България.

От организацията декларират, че " не може да имаме законни избори, в случай че имаме противозаконни претенденти " и упорстват в случай че има нарушаване на закона, то Делян Пеевски следва да бъде отхвърлен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР