Вчера около полунощ 175 български граждани са кацнали на летище

...
Вчера около полунощ 175 български граждани са кацнали на летище
Коментари Харесай

Консулът в Букурещ препоръча да не се пътува към Румъния

Вчера към среднощ 175 български жители са кацнали на летище "Тимишоара “, заради това, че метеорологичните условия в Пловдив са били неприятни. Това заяви консулът на България в Букурещ Мирчо Иванов, представен от "Фокус ".

Самолетът на Райънеър изхвърчал от Лондон през вчерашния ден в 15 ч. за Пловдив. Летището обаче било затворено и машината била пренасочена първо към София, а след това – към Тимишоара.

"Полетът е бил пренасочен към летище "Тимишоара “. От 175 души към 62-ма в 1.00 часа през нощта са се качили на рейсове и са превозени. В момента се намират на границата.
За страдание, още веднъж заради неприятни метеорологични условия, "Дунав мост “ е затворен и не могат да преминат границата.
От останалите на летището, 23-ма души с дребни деца са настанени в хотел и 90 души са на аерогарата “, изясни Иванов.

По думите му на сънародниците ни са им обезпечени два пъти ваучери за храна, като в този момент следва още един път да получат такива.

Очакваме сега информация от самолетната компания транспортьор какво ще подхващат оттук нататък, с цел да бъдат превозени българските жители.

Държим връзка с летищните управляващи, имаме цялостно подпомагане на локалните управляващи. Уверявам ви, че това, което зависи от нас, ще го създадем, с цел да разгадаем оптимално бързо проблема, тъй като се слагам на тяхно място и ги разбирам, съобщи Иванов и добави, че почетният консул е поел ангажимент и пътува към тях, защото той е в Тимишоара.

За момента те отхвърлят да пътуват с рейс, което е разбираемо, защото едната граница е затворена . Ако би трябвало да пътуват до Гюргево, са 7-8 часа при естествени метеорологични условия.

При актуалните условия не е целесъобразно да се пътува, сподели той.

"Хората от рейсовете чакат да бъде отворена границата. От тях не сме получили недоволство и не сме имали искане за подпомагане. Ако постъпи такова, ще реагираме “, увери българският консул в Букурещ.

Тази заран от Летище "Пловдив " оповестиха, че са почнали разчистване на пистите и летището е затворено. Вчера са били отсрочени три полета поради метеорологичната конюнктура, а пасажерите, които е трябвало да излетят за Москва, са настанени на хотел в Пловдив. Причината за това е, че самолетът им не е пристигнал до България, а е кацнал в Кишинев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР