Вчера, около 1,20 часа, е бил получен сигнал в районното

...
Вчера, около 1,20 часа, е бил получен сигнал в районното
Коментари Харесай

Пиян 13-годишен се заби в нива край Раковски

Вчера, към 1,20 часа, е бил получен сигнал в районното на Раковски за това, че лек автомобил, марка „ Опел Тигра “ се е движел в посока от Раковски към село Отец Кирилово. Автомобилът е излязъл отвън пътното платно, катое паднал в близката равнища. На място пристигнали полицейски екипи. Колата е била ръководена от 13-годишно момче. При осъществен тест за алкохол тестът на детето отчела централизация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила.

Установено е, че преди да се качи в автомобила малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в Раковски, където използвали алкохол – бира. По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, употребен от майка му, привел го в придвижване и потеглил в посока към село Отец Кирилово. По пътя изгубил надзор, напуснал пътното платно и навлязъл в близката равнища. Детето не е потърпевшо.

Така Районна прокуратура-Пловдив стартира следствие. Лицето е малолетно и не предстои на наказателна отговорност. В хода на инспекцията е бил формиран акт на майката за осъществено нарушаване по Закона за придвижване по пътищата. Регистрационните табели на автомобила са свалени след случая и той е дерегистриран.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР