Вчера на немалко места в страната се вяха руски знамена

...
Вчера на немалко места в страната се вяха руски знамена
Коментари Харесай

Съединението се провали. Време ли е за връщане на Източна Румелия и Княжество България?

Вчера на значително места в страната се вяха съветски флагове и се издигаха лозунги в възхвала на Русия. Демонстрацията на сходна благодарност към освободителите от руско-турската война през 1877-1878 година несъмнено надмина чисто човешката признателност. Това бе проява на политическа позиция, демонстрираща поклонение пред Москва. Веещите съветския байрак явно нямат и грам предпочитание да се замислят над обстоятелствата от историята. За тях поклонението пред „ дядо Иван “ е генетичен код за принадлежност към съветския свят, без значение че от Кремъл ръководи сатрап, който без причини атакува вероломно самостоятелна Украйна. Ситуацията е ясна: има агресор – Русия и жертва – Украйна. Бацилът на путинската агитация обаче задейства у среди от българското население раболепство към путиновата политика, единствено тъй като става дума за Русия. Абе война, война, избиват деца, старци и изнасилват дами и унищожават градове и села, само че украинците сами са си отговорни. Да се откажат от 30-40 на 100 от територията си и Владимир Путин ще ги остави на мира. А може и Киев самичък да избива своите жители, а да упреква велика Русия…

 

Невероятно, само че даже хора с дипломи повтарят долнопробните опорки. Повтарят ги и хора, които живеят по западен пример, употребяват всички преимущества на Западната цивилизация, пращат децата и внуците си да учат, работят и живеят на Запад, само че са „ запленени “ от безгранична обич към всичко съветско. Болни мозъци, само че ще те раздерат в случай че им го кажеш в очите. След това ще отидат пред паметника на руската войска, с цел да излеят своята угодливост.

 

Вчера в тържествата се включиха и джипове за по 150-200 хиляди евро, на задните стъкла на които е изрисувано съветското знаме и ликът на Путин. Защо запленените от путинизма „ вратове “ не карат „ Нива “ или новия „ Москвич “ е ясно, само че те стават все по-агресивни, в случай че чуят някой да подлага на критика режима в Москва. Всъщност точно експанзията е една от заварките сред Кремъл и възпалените родни русофили.

 

Същите екземпляри реват с цялостно гърло против еврото и еврозоната – щели да прецакат българската еднаквост. В същото време продават дядовите ниви и порутени къщи в опустели села на цени в евро. Купуват и продават коли в евро. Пътуват безпроблемно в Европа и по света, само че венцехвалят Русия, където даже не са стъпвали. Не са прочели и един ред от великите съветски писатели, нито познават съветската просвета, само че я акцентират като мотив против западното въздействие.

 

Същите хора ненавиждат Евросъюза и НАТО и боготворят „ руский мир “ на Путин. Искат да напуснем евро-атлантическите си сътрудници и да се хвърлим в обятията на Евразия, един до друг със Северна Корея, Беларус и още две-три страни, които другаруват с Путин по диктаторска линия.

 

За какво Съединение приказваме, демон да го вземе, когато изброените сънародници си желаят Съветския съюз, чичко Сталин, бай Тошо, милиционерския ред (осигуряваше успокоение - факт), българо-съветската дружба „ от епохи за епохи “ и всичко останало от това минало. Не ги осъждам, само че и не мога да се съглася с тях под каквато и да е форма или подправени референдуми.

 

Това не е завещаното ни от Левски и останалите, които си дадоха живота, с цел да имаме независимост и да бъдем част от великата цивилизация, която оцелява и се развива, без значение от опитите да бъде унищожена. Хиляди години оцелява и води човечеството напред.

 

Затова е по-добре да се върнем към това разделяне на Източна Ромелия и Княжество България. Ще се нахвърлят върху мен патреотите, ще ме обвинят в национално изменничество. Само че същинското изменничество е тяхното двуличие: цитират заветите на възрожденците и войводите, а в това време слугуват от все сърце на ползите на непозната страна. Не, не ми заплащат „ Козяк “ да настоявам това - то се вижда с просто око, също така се носи вонята му откъм тролове и сътрудници на съветско въздействие.

 

Да се събират в едната част на страната, да си развяват съветските флагове, да си докарат генерали и управници от Русия, както е било след Освобождението и след 9.09.1944 година Да яхнат „ Москвичи “, да пишат през съветските мобилни телефони и компютри – НЯМА ТАКИВА, - да се тълпят на „ Лужники “ и да скандират името на вожда, подкрепяйки войната против Украйна и да почиват в Сочи вместо на Халкидики и Анталия… Имат си президент, даже държавно управление си имат – служебното, техни са и няколко партии. Какво повече им би трябвало?

 

На такава мисъл ме наведоха някои епизоди от честването на 3 март.

 

И още нещо: Санстефанския контракт в никакъв случай не е имал действителна стойност. И това е било заложено от съветската дипломация. Както и последвалата драма с Берлинския конгрес, който орязва земите ни е дело на обичания на русофилите граф Игнатиев. Същият, който одобрил смъртната присъда на Дякона. Именно той договаря с Англия прекрояването на предварителния контракт от Сан Стефано…

 

Да не забравяме също, че обичаната по-голяма сестра Русия се афишира срещу Съединението и упражнява напън на Турция да стартира война против България, само че Високата врата отхвърля. След което Русия принуждава Сърбия да тръгне против България, което и става.

 

Спомняйте си тези неща, когато веете в унес това знаме!

 

И да, знам, че българите би трябвало да сме дружно, сплотени в сложните времена. Но като виждам и слушам воя на руската пропаганда през български медии, политици и доброволни/платени трубадури на Кремъл, ме хваща позор. Затова насочвам предизвикателство, не – провокация. Нещо би трябвало да ни разтресе като общество, с цел да се разсънят някои от заблудите.

 

Закон на Рудин: „ При рецесии, които изискват хората да изберат единствено една от две крайни благоприятни условия, множеството от тях ще изберат по-лошата. “

 

Надявам се, че разсъдъкът въпреки всичко съществува.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Слушам от месеци и седмици разногласия към високите цени. Всякакви „ специалисти “ се изредиха в опита си да объркат популацията в една или друга посока. Същото вършат и политиците, устремили се към предварителните избори и властта. Чуха се апели: Не купувайте млечни творби – да накажем производители и търговци. Чухме и за налагане таван на цените. Глупост след нелепост. Навремето, когато в Чехословакия подвигат цени на мляко, сирене и кашкавала, без апели и организационни комитети хората изливат млякото по улиците. Поляците стопират колите си и задръстват улици и пътища, когато им нарастват горивата. Тук към момента ни убеждават за руска власт. През 21 век! Това не е просто позор – това е срам за нас. Ако и това не схващат някои хора, по-добре да сме разграничени. Иначе рискуваме да докараме нещата до крайности. Руските секрети служби, които шетат необезпокоявани у нас (само държавното управление „ Петков “ наруши техния комфорт…) ще дадат всичко от себе си с цел да се стигне до такава степен, бъдете сигурни. Залогът е голям и жесток.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР