Вчера, на 9-ти октомври, ракетата-носител от среден клас “Союз-ФГ с

...
Вчера, на 9-ти октомври, ракетата-носител от среден клас “Союз-ФГ с
Коментари Харесай

Космическата ракета Союз-ФГ с пилотирания кораб Союз МС-10 бе изведена на стартовата площадка

Вчера, на 9-ти октомври, ракетата-носител от междинен клас “Союз-ФГ ” с транспортния пилотиран транспортен съд “Союз МС-10 ” бе изведена на стартовата площадка №1 (още наричана Гагарински старт) на космодрума Байконур. Ако всичко мине наред, на следващия ден, на 11-ти октомври, в космоса ще се насочат едвам двама души – съветският космонавт Алексей Овчинин и астронавтът на НАСА Ник Хейг.

Напомням на читателите, че предходната година Русия да редуцира екипажа на непрекъснато пребиваващите руснаци на “Международната галактическа станция ” от трима на двама души. Модулът “Наука ” продължава да стои на Земята, той към момента не е изстрелян, а съветският сегмент на МКС не е завършен. Като прибавим и финансовата рецесия в Русия, посредством съкращаването на екипажа съветският галактически бранш търси метод да пести средства. 

Русия към момента се надява да изстреля “Наука ” до края на 2019-та година, само че с цел да се случи това, модулът би трябвало да бъде изцяло подготвен и изпратен към космодрума Байконур още през зимата или пролетта, защото финалните тествания ще продължат най-малко девет месеца. 

За повече информация по отношение на “Союз МС-10 ” и още фотоси: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР