Вчера, на 7 октомври, астронавтите Рийд Уайзман (НАСА) и Александър

...
Вчера, на 7 октомври, астронавтите Рийд Уайзман (НАСА) и Александър
Коментари Харесай

Астронавтите Рийд Уайзман и Александър Герст излязоха в открития космос!

Вчера, на 7 октомври, астронавтите Рийд Уайзман (НАСА) и Александър Герст (ЕКА) направиха първия от общо три излаза в открития космос, които са планувани в границите на Експедиция 41. Астронавтите работиха в открития космос в продължение на общо 6 часа и 13 минути.

От вътрешността на станцията астронавт Бари Уилмор координираше работата на роботизираната ръка CanadArm 2, благодарение на която преместваше астронавт Герст към местата, където той работеше.

 Wiseman Gerst Spacewalk

На фотографията: европейският астронавт Александър Герст “язди ” роботизираната ръка CanadArm 2. Credit: NASA TV

Първата работа за Уайзман и Герст бе да реалокират развалена помпа. Редовните читатели на уеб страницата помнят, че повредата се случи през декември предходната година, което наложи ремонтни действия и излази в открития космос тъкмо по празниците Рождество и Нова година. Тогава астронавтите прикрепиха помпата за една от гредите, а през днешния ден Уайзман и Герст я реалокираха към складовата платформа ESP-2.

След като тази задача бе завършена сполучливо, двамата астронавти прикрепиха дръжки за захващане към ESP-2. След това Герст отиде да подмени разваленото осветяване на система от телевизионни камери, инсталирана към модула “Дестини ”.

Астронавтите съумяха да инсталират и специфична единица за мощ към преносимата количка MTRA. До този миг количката можеше да реалокира опити, само че по време на преместването нямаше опция те да бъдат включени в ел. мрежата. Но с новата облага количката може да реалокира опитите по този начин, че те непрекъснато да бъдат включени в мрежата и да черпят електрическа енергия.

Още две галактически разходки ще бъдат извършени на 15 и 22 октомври.

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР