Вчера, на 29-ти март, астронавтите на НАСА Рики Арнолд и

...
Вчера, на 29-ти март, астронавтите на НАСА Рики Арнолд и
Коментари Харесай

Снимки на деня: човек в космоса

Вчера, на 29-ти март, астронавтите на НАСА Рики Арнолд и Дрю Фойстел излязоха в открития космос, с цел да обслужат американския сегмент на “Международната галактическа станция ”. Извънбордовата активност продължи шест часа и 10 минути, а астронавтите свършиха сполучливо всички сложени пред тях задания.

Фотограф отвътре на станцията бе съветският космонавт Олег Артемиев, който съумя да направи хубави фотоси. Снимките бяха качени в Туитър [1].

От гледната точка на Артемиев обаче добра видимост имаше единствено към Дрю Фойстел, което значи, че качествени фотоси на Арнолд за жалост не можеха да бъдат направени. По случая съветският космонавт провежда задачка-закачка: познайте кои са краката, които се виждат на някои от фотографиите. Отговорът бе: на Дрю Фойстел. Всички фотоси, оповестени от Артемиев, демонстрират единствено и само Фойстел.

Но сходни неща се случват в космонавтиката. Най-известният образец, несъмнено, е този на “Аполо 11 ”. Понеже главен фотограф на задачата е бил Нийл Армстронг и камерата е била най-много в неговите ръце, по тази причина на фотосите през днешния ден се виждат най-много сътрудника му Бъз Олдрин. Качествени фотоси на Армстронг, за жалост, съвсем няма. 

Ето фотосите от вчерашната “космическа разходка ”: 

Photo credit: Oleg Artemyev

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР