Вчера, на 12 декември, в Софийския университет «Св.Климент Охридски» се

...
Вчера, на 12 декември, в Софийския университет «Св.Климент Охридски» се
Коментари Харесай

Посланикът на Русия Анатоли Макаров откри обновения център по руски език в Софийски университет

Вчера, на 12 декември, в Софийския университет «Св.Климент Охридски» се състоя тържествено разкриване на актуализирания Център за съветски език «Акад. В.В.Виноградов», който получи ново мултимедийно съоръжение и преносими компютри с помощта на Правителството на Москва.

В мероприятието взеха присъединяване Посланик на Русия в България Анатолий Макаров, началник на Дома на Москва Борис Громов и консултант по въпросите на образованието Роберт Шестаков. Те също по този начин бяха признати от заместител ректора по образователна активност проф. доктор Ренета Божанкова, с която дружно с декана на факултета «Славянските филологии» доцент доктор Бойко Пенчев разискаха въпроси на проучването на съветски език в университета, съдействие на Софийския университет и съветските вузове, приемане на образованието в съветските университети от випускниците на СУ. Отделно беше подложен въпрос за взаимни руско-български планове в навечерието на емблематичната за страните ни 2018 година, когато ще се чества 140-та годишнина от Освобождението на България от османското иго.

На среща със студенти-русисти в актуализирания Център Посланик Макаров показа своите усещане от миналата година на работата му в България и отговори на въпросите на студенти.

" Ние имаме общи славянски корени и също така, ние имаме обща религия. Едно от първите неща, които направих при идването си в България бе да желая благословия от Патриарх Неофит " - сподели Посланик Макаров в своето встъпително слово пред студентите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР