“Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени

...
“Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени
Коментари Харесай

Актуализацията разстресе коалицията. Какво се случи?

“Вчера доста ясно си казахме, че би трябвало да бъдат спазени всички ангажименти и обещания, които са по отношение на Министерство на регионалното развитие с индексацията към строителите и към всички тези, които действително извършват поръчките. В същото време Министерство на външните работи също имаше едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, защото там са едни от най-ниските. Те са създали нов организационен устав. Чакаме така наречен дейно ръководство в държавното управление да прави оценка всички тези документи. Не знам дали има потенциалът да ги оцени ", разяснява пред публицисти шефът на бюджетната комисия в Народно събрание и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански.

Той оправда решението на министрите от партията му да изоставен съвещанието на Министерския съвет и съобщи, че е изцяло обикновено, в случай че в актуализацията на бюджета не е планувано нито едно от настояванията на Има Такъв Народ.

Председателят на Политическа партия на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров също разяснява напускането на министрите на Има Такъв Народ. По думите му явно има някакво напрежение, откакто това се е случило. Към момента обаче той не разполага с повече информация, друга от тази на медиите.

Божидар Божанов отхвърли да става дума “чак за скандал”.

“Бюджетът беше признат и ще бъде импортиран през днешния ден в Народното събрание, доколкото разбрах. Имаше разисквания по съответни текстове”, уточни Божанов пред БНР.

Според министъра на туризма Христо Проданов парите за нито едно министерство не са орязани, а държанието на министрите от Има Такъв Народ “не е нормално” - въпросът е обсъждан към този момент няколко пъти, в това число и в съдружен формат. Има неясноти обаче каква е позицията на Има Такъв Народ “чисто партийно”, смята Проданов. Според него държавното управление не е застрашено и бюджетът ще бъде признат.

Министърът на защитата Драгомир Заков отхвърли коментар.

Председателят на ПГ на Демократична България Христо Иванов дефинира държанието на министрите на Има Такъв Народ като " прояви на прочувствено положение ".

Зам.министър от Има Такъв Народ твърди пред OFFNews, че финансовият министър Асен Василев самичък желал да взема решение къде отиват парите. Василев бе упрекнат и преди в еднолично ръководство на бюджета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР