Вчера Министерство на финансите публикува съобщение, в което се казва,

...
Вчера Министерство на финансите публикува съобщение, в което се казва,
Коментари Харесай

Китай коригира митата за редица продукти и суровини

Вчера Министерство на финансите разгласява известие, в което се споделя, че от 1 януари идната година влизат в действие нови мита за импорт и експорт на избрани категории артикули, съобщи Радио Китай.
Така да вземем за пример, ще бъдат въведени краткотрайни мита за към 700 типа артикули и материали, в това време вносът на 94 продукта като първични материали за произвеждане на медикаменти и торове, апатит, желязна руда и други ще бъде освободен от заплащането на данък.
В известието на министерството се показва, че корекциите целят да насърчат вноса и подтикват структурната промяна на предлагането, както и да съкратят импортните разноски.
Китай също по този начин ще вкара стандартни мита за артикули от 23 страни и райони, с цел да форсира построяването на самодейността „ Един пояс, веднъж " и зоните за свободна търговия, както и да спомага за образуването на външни условия, потребни за дълготрайното и устойчиво икономическо развиване.
Съгласно настоящите сега съглашения за свободна търговия, Пекин ще продължи да понижава митата за импорт на артикули от Нова Зеландия, Перу, Коста Рика, Швейцария, Исландия, Австралия, Южна Корея и Грузия, се споделя още в известието на Министерството на търговията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР