Вчера Маринов си размени редица обвинения със Стоянов и новия

...
Вчера Маринов си размени редица обвинения със Стоянов и новия
Коментари Харесай

Бившият шеф на ”Ел Би Булгарикум” обвини министъра на икономиката в лобиране за фирма

Вчера Маринов си замени редица обвинявания със Стоянов и новия началник на държавното сдружение Владимир Русев. В едно от тях Маринов беше упрекнат, че е сключил контракт с българска компания, основана директно преди този момент, за доставка на мляко от Унгария. По думите на Стоянов и Русев суровината не отговаряла на нужните условия и била на висока цена.

Бившият началник на " Ел Би Булгарикум " изясни, че с постъпването си на поста на 1 декември м.г. е назначил разбор на всички доставки на мляко. Цената е варирала сред 1.52 и 1.55 лева за литър. В тази цена се калкулирал и превозът, който е към 15-20 ст. на литър. Маринов решил да усъвършенства разноските и да потърси по-добри предложения. Така чиновници в сдружението намерили българска компания, която доставя мляко от Унгария.

" Тогава не знаех по кое време е основана компанията. Изпратихме питане за предложения. Това не беше конкурс, не беше и социална поръчка. Проверено е маслеността на млякото и дава отговор на условията на " Ел Би Булгарикум ". В една от срещите ми с министъра на стопанската система той ми показа, че ще ми прати оферта за българска компания, която доставя мляко. Като се върнах в кабинета си към този момент имах изпратена оферта на електронната си поща. Оказва се, че те внасят от същата плантация, от която внася компанията, с която към този момент работихме. Само че получената оферта от министъра беше с индикатори, които не дават отговор на качеството и цена ", изясни Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР