Вчера китайците отбелязаха традиционния празник Чунян и с различни дейности

...
Вчера китайците отбелязаха традиционния празник Чунян и с различни дейности
Коментари Харесай

Как Китай помага на възрастните да се справят с живота?

Вчера китайците означиха обичайния празник Чунян и с разнообразни действия демонстрираха своята любов и почитание към възрастните.

Грижите за хората в преклонна възраст са надълбоко вкоренени в китайската просвета, което е отразено и в днешните държавни политики. Броят на над 60-годишните поданици на страната до края на 2021 година надвиши 267 милиона, което съставлява 18,9% от популацията, а на тези над 65 години доближи 200 милиона. През последното десетилетие държавното управление е отделило общо 35,9 милиарда юана ( към 5 милиарда щатски долара) за увеличение на старческите домове. В момента услугите, свързани с грижи за възрастните, са налични във всички огромни градове и повече от половината села.

По-голямата част от хората на възраст в Китай се грижат сами за себе си вкъщи или разчитат на поддръжката на общностите. Затова локалните управляващи предизвикват основаването на публични трапезарии и другите субсидирани действия за възстановяване на живота им.

От 2019 година до 2021 година са инсталирани над 51 000 асансьора в старите жилищни здания в цялата страна. От началото на 2021 година държавното управление изиска 115 уеб страницата и 43 мобилни приложения да създадат модификации, с цел да отговорят на потребностите на възрастните и да отстранена пречките за достъпа им до съществени цифрови услуги.

Средната дълготрайност на живота в Китай се е нараснала от 77,9 години през 2020 година на 78,2 години през 2021 година, сочат статистиките на Държавната комисия по опазване на здравето.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР