Вчера Китай и Малайзия публикува съвместна декларация, в която се

...
Вчера Китай и Малайзия публикува съвместна декларация, в която се
Коментари Харесай

Малайзия приветства инициативата „Един пояс, един път

Вчера Китай и Малайзия разгласява взаимна декларация, в която се показва, че Малайзия приветства, поддържа и ще продължи интензивно да взе участие в съдействието по „ Един пояс, веднъж ", оповестява bulgarian.cri.cn.

Двете страни единомислещо считат, че обичайна дружба сред тях е дълбока, те са освен всеобхватни стратегически сътрудници, само че и водят практическо съдействие. Двете страни са съгласни да поддържат стеснен продан на високо ниво, да засилят обмяната на опит в държавното ръководство и стратегическото обмисляне на двустранните връзки, и в точния момент да се съветват по значими районни и интернационалните въпроси.

В декларацията се показва още, че Китай и Малайзия ще ускорят осъществяването на „ меморандума за стимулиране на двустранното икономическо развиване посредством самодейността „ Един пояс, веднъж " ", и ще разработят съответната стратегия.

В декларацията се споделя, че двете страни приветстват двупосочните вложения въз основа на взаимното ценене, пълноправие и взаимна полза и насърчават съдействието между тях в сферите на осведомителните и информационни технологии, разбора на данни, разработките и проучванията, интернета на нещата, облачно пресмятане, изкуствен интелект и други

Двете страни считат взаимно да защитят мултилатерализма, да се опълчват на протекционизма и унилатерализма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР