Вчера имаше среща между представител на Министерството на външните работи

...
Вчера имаше среща между представител на Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Габриел: Очакваме от северномакедонските власти да направят разследване

Вчера имаше среща сред представител на Министерството на външните работи и посланика на Република Северна Македония, където доста ясно още веднъж беше изразена загрижеността за това, че чакаме от управляващите в Северна Македония да създадат своето следствие. Това сподели пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която разяснява случая с нападението против съпредседателя на съдружие на българи в град Струга Бекир Кадриески. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1057
„ Мерките бяха взети неотложно с издание на уеб страницата на Министерството на външните работи на ясна позиция, в която казахме, че до нас тази информация към този момент е достигнала и изискахме да разполагаме с цялата информация. Това сега тече “, сподели Габриел. 

„ Разбира се показваме угриженост по отношение на езика на омразата, който за нас е неприемлив и недопустим “, уточни още вицепремиерът и министър на външните работи. 

Габриел добави, че досега няма постъпило искане от страна на потърпевшия да се лекува в България. 

„ Готови сме във всеки един миг, в това число и в непрекъсната връзка с нашия дипломат в Скопие, да реагираме “, посочи Мария Габриел. 

Припомняме, че на 13 юни съпредседателят на Сдружението на българите „ Шемето ” в Струга беше атакуван от незнайни лица на обществено място в града. Те почнали да го наскърбяват и му нанесли удари.

Вицепремиерът Мария Габриел разяснява тематиката след присъединяване си в провеждащата се в София кръгла маса на тематика „ Мерки за битката с домашно принуждение и принуждение учредено на пола в България “, проведена от „ Асоциация Анимус “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР