Вчера главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов обяви, че червените

...
Вчера главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов обяви, че червените
Коментари Харесай

Законът е категоричен: ЦСКА-София няма шанс срещу ЦСКА 1948 за абревиатурата “ЦСКА”

Вчера основният управител на ЦСКА-София Стойчо Стоилов разгласи, че алените са подхванали ограничения против ЦСКА 1948 по отношение на абревиатурата и емблемата на банкрутиралия ЦСКА. Според Стоилов новият член на efbet Лига няма право да ги употребява и заради тази причина ще се стигне до съд.

Законът обаче е безапелационен, че съответно за абревиатурата “ЦСКА” ЦСКА-София няма никакъв късмет да завоюва правосъден развой. Причината е доста елементарна - ЦСКА банкрутира и нито ЦСКА-София, нито ЦСКА 1948 юридически може да твърди, че е ЦСКА.

Нещо повече - синдикът на банкрутиралото сдружение Дора Милева има цялостно съображение да заведе дело против двата клуба, че употребяват абревиатурата “ЦСКА” и не е изключено даже да го завоюва. Любопитна детайлност е, че това може да се случи и против всяка медия, която изписва ЦСКА-София или ЦСКА 1948 ЦСКА, дава им купите и купите на банкрутиралия клуб, тъй като това не дава отговор на юридическата истина.

Относно проблема с емблемата нещата са малко по-сложни, защото “Ред енимълс” заплати 8 милиона за активите на банкрутиралото сдружение. Това им разрешава да употребяват емблемата на ЦСКА. Т.е. при правосъден развой ЦСКА-София може да претендира, че ЦСКА 1948 употребява подобен знак и в случай че съдът реши, че това е по този начин, новакът в елита ще би трябвало да го промени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР