Вчера галерия Кутловица в Монтана отвори врати за откриването на

...
Вчера галерия Кутловица в Монтана отвори врати за откриването на
Коментари Харесай

Врачански скулптор подреди изложба в Монтана /снимки/

Вчера изложба " Кутловица " в Монтана отвори порти за откриването на първата си галерия за годината. Експозиционното пространство закупи друг и нехарактерен образ, като се извърши с творбите на ваятел, за който изрично можем да кажем, че е постигнал нещо доста значимо за един създател - да се отличава и откроява с творбите си, написа уеб сайтът Призни.
Изключителният авторски жанр на галерия " 22 години по-късно " принадлежи на известния врачански ваятел и художник Красимир Кръстев. Той има над 50 независими изложения и (както подсказва името на настоящата) е гостувал с такава в Монтана преди 22 години. 
Закачливото мото на изложбата „ Дръвеняк, каманяк, метал и прозорец – всичко е там “ не е просто хумористична отпратка към типичния северозападен диалект, а концентрира вниманието ни върху естествените материали. Изпод движимостите ръце на създателя дърво, камък, метал и стъкло разкриват изящните си форми и демонстрират хубостта на човешкото тяло, разцъфнали каменни цветя, които в никакъв случай няма да увехнат, а някои от тях даже като че ли въплащават човешки дух, усмихвайки ни се отсреща. 
Изкуството е колкото повсеместен език, толкоз и самостоятелно и надълбоко персонално прекарване. Авторът оставя творбите си свободни за тълкования, позволявайки на всеки наблюдаващ да открие това, което може самичък да види и усети през своята неповторима призма и личния си мироглед.
Всеки, който желае да одобри предизвикването и да ревизира какво ще разсъни у него провокативният жанр на създателя, може да посети изложбата до 6 февруари. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР