Вчера федералните власти на САЩ препоръчаха спиране на употребата на

...
Вчера федералните власти на САЩ препоръчаха спиране на употребата на
Коментари Харесай

Защо в САЩ препоръчват спиране на употребата на ваксината на Johnson & Johnson ?

Вчера федералните управляващи на Съединени американски щати предложиха прекъсване на използването на имунизацията против COVID-19 на Johnson & Johnson, като съгласно някои специалисти това може да навреди на цялостните старания за поощряване на хората да се имунизират, изключително откакто това е втората ваксина, към която се насочат съществени изказвания за евентуална заплаха за здравето, след имунизацията на AstraZeneca, въпреки и тя да не се популяризира в Съединени американски щати. За заплахата от торпилиране на публичното доверие във имунизациите, сигнализира Мелани Корнидес, помощник в Университета в Пенсилвания, която изследва за какво някои хора се двоумят да се имунизират и какви са претекстовете и страстите, които могат да накарат някого, да се разгласи срещу имунизациите. „ Не споделям, че федералните управляващи не е трябвало да насочат рекомендацията, откакто разполагат с подобаващата здравна информация “, споделя Мелани.

„ Но някои хора пропущат цялостното известие – те са толкоз обезпокоени и неуверени, а здравните управляващи не виждат какъв брой е значимо да се обърне внимание на сигурността, с цел да могат хората да се усещат по-малко неуверени “, споделя тя.

Американската администрация по медикаментите и храните (FDA) и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) предлагат краткотрайното прекъсване на имунизирането, до момента в който проверяват шест сигнала за поява на редки кръвни съсиреци при хора, получили имунизацията на Johnson & Johnson. Ефектът от характерните кръвни съсиреци при хората е бил необикновен: пациентите са имали необичаен тип кръвно съсирване в мозъка си и затруднено оттичане на кръвта в мозъчните вентрикули и доста ниски равнища на тромбоцити – тип кръвни кафези, участващи в кръвосъсирването. Симптомите наподобяват няколкото случая, които краткотрайно накараха няколко европейски страни да спрат използването на имунизацията на Astra Zeneca, откакто ЕМА излезе с изказване, че е допустимо затрудненото оттичане на кръвта в мозъка, което стана причина за няколко смъртни случая, да е породено от имунизацията. Експерти изясняват това съвпадане в страничните резултати на двете ваксини с обстоятелството, че и двете компании са употребявали една и съща технология за имунизиране. Комбинацията от кръвни съсиреци и ниски тромбоцити се нуждае от друг вид лекуване от естествените кръвни съсиреци и федералните здравни организации желаеха задоволително време, с цел да могат да прегледат случаите и да съобщях на медиците какви признаци се следят.

„ Мисля, че са постъпили вярно “, споделя Корнидес. „ Най-лошото допустимо нещо, което биха могли да създадат, би било в случай че имаха основателни съображения за угриженост и паника, които да дадат началото на вътрешно следствие, без да оповестят за това на необятната общност – тогава би изглеждало като че ли прикриват нещо. “

И въпреки всичко, сигнализирането за евентуална угриженост за сигурността на обществеността може да накара някои хора да станат по-неохотни във връзка с персоналните решения за имунизиране, споделя Корнидес. Дори в случай че се окаже, че кръвните съсиреци не са свързани с имунизацията или че са извънредно редки, паузата може да накара хората да забавят приемането на имунизацията. Най-голямото терзание е за хората, които към този момент са били записани за имунизация – това може да ги накара да изчакат по-дълго, с цел да получат своята ваксина или да бъдат подбудени да откажат изцяло имунизирането.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР