Вчера експерти от район Средец изготвиха пореден констативен протокол за

...
Вчера експерти от район Средец изготвиха пореден констативен протокол за
Коментари Харесай

Искат да изгонят палатките от Паметника на Съветската армия

" Вчера специалисти от регион " Средец " изготвиха следващ констативен протокол за положението на така наречен " Монумент монумент на руската войска ". Вече е изпратено на регионалния шеф с наставление за незабавни ограничения за ограничение на достъпа на жители наоколо до оборудването, посредством слагане на строителна ограда и разглобяване на рисковите детайли. " Това написа във фейсбук кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков.

" Имам уверението на госпожа Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно, за разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им. "

Трайков добави, че в писмо до дирекция Сигурност на Следствен отдел към окръжна прокуратура е изискал да подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред оборудването, които категорично не разрешават слагането на преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни.

Припомняме, че 5 палатки опънаха пред Паметника на Съветската войска представители на " Левицата! " в акция против демонтирането на монумента от центъра на столицата. Мая Манолова разгласи, че палатковият лагер ще стои, до момента в който съществува действителна опция паметникът да бъде отстранен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР