Вчера е платил осигурителните вноски за работещите – на 25-то

...
Вчера е платил осигурителните вноски за работещите – на 25-то
Коментари Харесай

Радев изчисли: Само по време на този локдаун, бизнесът ще плати на държавата около 3 млрд. лв.

" Вчера е платил осигурителните вноски за работещите – на 25-то число. От на следващия ден до 21 декември следва да се заплати предплатен корпоративен налог, Данък добавена стойност на 14 декември. Предстоят други заплащания по заеми и така нататък Само по време на затварянето на страната бизнесът, по мои калкулации, би трябвало да заплати към 3 милиарда лева на данъчно-осигурителната система. " Това счете небрежно пред btv ръководителят на БСК.
В същото време, какво ще получи той като поддръжка? Вчера вицепремиерът и обществен министър Деница Сачева разгласи, че този ще коства на страната 350 – 400 млн. лева Толкова са плануваните сега планове на икономическото и обществено министерство за идващите 3 седмици, които продължавали да работят по ограниченията в поддръжка на бизнеса, т.е. може да се чакат още ограничения в поддръжка на ликвидността на компаниите.
 Протест на таксиметровите водачи в София, оферират ограничения при локдаун Протест на таксиметровите водачи в София, оферират ограничения при локдаун
Протест-шествие на такситата в София през днешния ден, това оповестяват от Федерация на на таксиметровите водачи и превозвачи в България. Вчера заед...
" Има два метода в тази обстановка : единият – даваш директна помощ на предприятието или другият - просто му разрешаваш да не заплаща неща, които са отговорности. И двата метода в последна сметка водят до това, че в стопанските субекти остават свободни пари. През това време се заплащат налози - налог здания, такса боклук, общински налози... Тук в България няма никаква интензивност по тази втора тематика ", безапелационен беше Радев.
Според него от всички подхванати досега ограничения към бизнеса - единствено две работят : " В момента настоящата мярка за ликвидност на дребни и микро предприятия е на стойност към 225 млн. лева върви при кандидатствали 21 190 компании. Чака се на следващия ден да приключи процедурата по разпределяне на нови към 180 млн. лева, които са към този момент за дребни и междинни предприятия. Там помощта не 3 -10 000 лева, а 30 – 100 000 лева И най-вероятно другата седмица това ще започва. Това са за мен ефикасните ограничения, които водят до ликвидна поддръжка. Това са пари, които се дават без да би трябвало да се връщат ", изясни Радев.
Вчера, че договарянията с работодателски организации по нови ограничения за поддръжка не престават и до " часове " се чакат резултати. Но такива нямаше. " Това, върху което работим в този момент, е да освободим 156 млн. лева действен запас от Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност ", което беше планувано за други две ограничения, които ще бъдат отсрочени. Това перо ще бъде употребявано за ограничения за ликвидна поддръжка на бизнеса, които се чака да бъдат съгласувани с работодателите в околните часове с представители на бизнеса ", разкри Борисов. Държавата към този момент е на позиция, че би трябвало да се вземе под внимание % от оборота, който са изгубили фирмите, които няма да работят тези три седмици, акцентира министърът.
Като добавка през днешния ден прогнозата на Лъчезар Борисов за Брутният вътрешен продукт акцентира фактът, че бизнесът изпитва огромни компликации.
 Локдаунът - към този момент под формата на заповед. Ето какви са рестриктивните мерки Локдаунът - към този момент под формата на заповед. Ето какви са рестриктивните мерки
Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов подписа през днешния ден заповедта, с която се регламентира въвеждането на ограничаващи ограничения зара...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР