Вчера дядо Георги от село Бенковски отбеляза 105-ия си рожден

...
Вчера дядо Георги от село Бенковски отбеляза 105-ия си рожден
Коментари Харесай

Дядо Георги от Бенковски чукна 105 години

Вчера дядо Георги от село Бенковски означи 105-ия си рожден ден. Той е деец от Втората международна война, взел участие в борбата при Драва в Унгария. Старецът още помни по какъв начин се е скрил зад ограда и по този начин се е избавил от стрелбата на минохвъргачките, до момента в който с каруца е карал медикаменти на фронта.

От 7 до 27-годишна възраст дядо Георги е бил пастир, а след войната е работил в учебното заведение в Бенковски. Той разкри кои са обичаните му ястия - яйца по панагюрски и френковица – доматена каша. Обича и попара, тлъсто агнешко месо и овче прясно и кисело мляко.

На закуска хапва 2 филийки самун със сланина и чай. Всеки ден яде лимони със захар, настъргани моркови с мед и покълнали житни зародиши, които самичък си подготвя. И яйцата, и лимоните са от персоналното стопанство на столетника, за което той собственоръчно продължава се грижи.

„ На неприятното постоянно давам отговор с хубаво “, издаде философията на дълголетието си дядо Георги.

Кметът на община "Марица " Димитър Иванов го поздрави за юбилея и даде обещание идната седмица, преди Великден, да подреже дръвчетата в градината му.

„ Да ме задминете по години, нека цяла България да е щастлива, да няма заболявания и децата да са здрави. “, пожела дядо Георги на гостите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР