Вчера бяха докладвани текстовете, свързани с бюджетите на общините, средствата

...
Вчера бяха докладвани текстовете, свързани с бюджетите на общините, средствата
Коментари Харесай

Парламентът продължава работа по бюджет 2024 /на живо/

Вчера бяха докладвани текстовете, свързани с бюджетите на общините, средствата за делегирани действия от страната. Днес депутатите не престават с разискванията по докладваните текстове. 

 

Предстоят и дебатите за 1600 общински плана, предложенията, за които бяха добавени в план-сметката, по гледище на локалните управляващи. Въпросните планове ще се извършват в идващите 3 години, като на 3 месеца общински управляващи могат да оферират и нови, разяснява Българска национална телевизия.

 

Бюджетът е заложен с недостиг от 3%. Разчетите са направени при предстоящ растеж на стопанската система следващата година от 3,2 на 100 и средногодишна инфлация от 4,8%. През държавния бюджет ще бъдат разпределен близо 40% от Брутният вътрешен продукт на страната.

 

Дебатите за общинските планове също са значим детайл от бюджетния развой, защото те засягат локалното развиване и вложенията в инфраструктура и публични услуги на локално равнище. Възможността на общините да оферират нови планове на всеки три месеца обезпечава еластичност и опция за адаптиране към изменящите се условия и потребности.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР