Вчера близо 90 наши сънародници се завърнаха успешно в България

...
Вчера близо 90 наши сънародници се завърнаха успешно в България
Коментари Харесай

Българка от Ливан: Чух взрива, убил Насрала, такова нещо не съм преживявала

Вчера близо 90 наши сънародници се завърнаха сполучливо в България от Ливан благодарение на държавния аероплан. Часове откакто кацнаха в страната ние успяхме да се срещнем с един от тях. Татяна Славова-Мукдад описа пред Би Ти Ви какъв брой мъчно, само че и належащо е било решението за евакуация.

„ Историята ни е като на множеството ливанци – в Ливан живеем, само че непрестанно пътуваме до България, тъй като откогато сме отишли да живеем през 1983г. - революция, по-късно втора война – израелска “, сподели тя.

„ Ние живеем в релативно спокоен регион, само че чувахме самолетите и гърмежа с който убиха Хасан Насрала. Такова нещо никой не е изживявал. Първо чух вибрацията в асансьора на постройката, в която живеем. Първата ми мисъл беше да дефинира къде и какво се случва “, спомня си Татяна Мукдад.

Междувременно българското семейство в Ливан, което през почивните дни имаше огромни компликации да се свърже с представител на посолството ни в Бейрут, през днешния ден към този момент съумя да осъществят контакт и чака с втория полет на държавния аероплан да се върне у нас. Семейството към момента се тревожи за сигурността си и избира имената им да не бъдат споменавани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР