Вчера бе задържан Йордан Раденков, заради получена сума, с която

...
Вчера бе задържан Йордан Раденков, заради получена сума, с която
Коментари Харесай

Зрелищни СНИМКИ и ВИДЕО от ареста на Йордан Раденков! Не е за вярване как си живее подкупния съдия

" Вчера бе арестуван Йордан Раденков, поради получена сума, с която да прави дейности по-служба. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха фотоси и видео от ареста на провинилия се.

Разследването е почнало през февруари тази година. Съдията е арестуван при приемането на парична сума. Парите са получени от представители на нотариални адвокатски фирми, като задачата е била по-бързо издаване на удостоверения за тежести. Наблюдаван е повече от 4 месеца и през този интервал са събрани задоволително доказателства за всекидневно осъществявани от него сходни дейности. В хода на дейните дейности през вчерашния ден са открити пари, получени от две нотариални адвокатски фирми, само че са събрани доказателства и за други адвокатски фирми, взели участие в схемата. В част от случаите парите са получавани и за по-бързо издаване на документ за вписана договорка. Парите са открити в еднотипни пликове за писма, каквито са документирани при потреблението и на специфични разследващи средства в процеса на следствието. На съдията е повдигнато обвиняване за рушвет по член 302 и чл.253 – за пране на пари. По делото са разпитани доста очевидци, за малко време са събрани оптимален брой доказателства. По връзки на обвинения ще бъде взета мярка задържане за период до 72 часа и в границите на седмицата той ще бъде изправен пред съда с искане за непрекъсната мярка за задържане, разясни Емилия Русинова, прокурор от СГП.

Операцията е резултат на денонощен труд от октомври 2016 година, когато е получена информацията за корупционните практики на съдията. До февруари тази година, с разнообразни начини на оперативната работа установихме лицата и адвокатските фирми, които заплащаха за услугите на съдията. Докладвахме материалите на СГП, беше формирано досъдебно произвеждане и работата за изясняване на корупционната скица продължи интензивно в това число и през сериозните последни седмици, когато обвиненият промени стандарта на дейностите си и бяха нужни мобилизирани старания за наблюдението му до ареста през вчерашния ден в миг на предаване на пари в кабинета му - 1050 лева, получени малко преди задържането му, изясни шефът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов. Той акцентира, че работата на ГДБОП и правоохранителните институции в страната против корупцията е предпочитана и службата работи интензивно в тази тенденция. През 2016 година – досъдебните производства по линия на корупцията в изискванията на проведена незаконна активност са 6, единствено през петте месеца на тази година са 8. Предстоят последващи огромни реализации по линия на противопоставяне на корупцията. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов удостовери, че при този тип закононарушения не може да се чака подпомагане на следствието, по тази причина изключително значими за пресичането им са самодейните дейности на службите.

Повдигнатите обвинявания са за искане и приемане на рушвет за сумите, открити в деня на реализацията. Малко преди задържането му, при претърсаване в дома му, са открити 35 хил лева в идентични пликове, в които нормално получава подкупите. Разполагаме с богат снимков материал за целия период, на наблюдаване на арестувания и следва да установим всеки представител на адвокатска фирма по кое време, защо тъкмо деяние му е предал пари. Очакваме обвиняването да се разшири като брой на обособените действия, като е допустимо и да се усили и обвиняването за пране на пари. На стадия се знае, че приблизително по 50 лева рушвет са желани и давани на съдията за издаване на удостоверения, а за регистриране на договорка, за издаване на ипотека и други нотариални покупко-продажби сумите са по-големи според от интереса. Налице е укриване на пари от закононарушението „ рушвет “. Задържаният арбитър е нарушавал правилото на инцидентно систематизиране на делата, наблюдаващият прокурор е уведомил Министрество на правораздаването за случая, чака се съдията да бъде отхвърлен. Предстои да бъде открито имотното му положение, като процесуалните дейности не престават и в други негови парцели и в други обитаеми места, допълниха представителите на обвиняването.

Службите имат капацитета да противодействат на корупцията, само че са нужни сигнали от жителите, с цел да си свършим доста по-бързо работата, заключи прокурор Румяна Арнаудова. „ Поздравявам звеното „ Антикорупция “ и чиновниците от ГДБОП, които за малко събраха оптимално доказателства, с цел да се пристъпи през вчерашния ден към дейностите по задържането и повдигането на обвинявания “.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР