Вчера бе много важен за нас ден, каза британският посланик

...
Вчера бе много важен за нас ден, каза британският посланик
Коментари Харесай

Британският посланик у нас: Надявам се премиерите Борисов и Мей да се срещнат скоро

Вчера бе доста значим за нас ден, сподели английският дипломат в България Нейно превъзходителство Ема Хопкинс по Българска национална телевизия

Дипломатът разяснява думите на премиера на Обединеното кралство Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила, в която тя увери жителите на Европейския съюз, че ще могат да останат на Острова и след Брекзит (излизането на Британия от ЕС). "За правилото на блока за свободно придвижване на хора Хопкинс уточни, че Лондон счита да вкара законодателство, което да контролира този проблем. Ние ще изясним статута на европейците, които имат право на престой и на тези, които ще дойдат след напускането ни на Европейски Съюз. Последните ще би трябвало да потвърждават, че имат право да живеят в Обединеното кралство ", разясни Хопкинс.

Относно единния пазар и митническия съюз посланикът съобщи: Ние зачитаме свободите, само че ние желаеме заслужено съглашение по този въпрос с Брюксел. Англия е изцяло хармонизирала своето законодателство с Европейски Съюз, само че ние евентуално ще сключим ново съглашение с блока.

Отговаряйки на въпрос, обвързван с незаконен трафик на хора, Хопкинс уточни: Това е модерно иго и ние ще развиваме съдействието в битката против това събитие с всички страни. Англия има една от най-добре работещите системи за битка против тероризма, само че ние имаме потребност от сътрудници и ще работим и с България, и другите страни от Европейски Съюз.

За достъпа до английските просветителни институции Хопкинс сподели, че не са били осъждани промени. "Засега непознатите студенти имат съвсем същите условия, каквото и английските им сътрудници. До 2020 година не предвиждаме коренни промени в приема в учебните заведения, колежите и университетите ", разяснява тя.

За възможна среща сред Мей и Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила Хопкинс уточни: Много се надявам това да стане скоро, аз самата работя по този въпрос и се надявам това да стане в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР