Вчера българските пожарникари, участвали в спасителна мисия в Турция след

...
Вчера българските пожарникари, участвали в спасителна мисия в Турция след
Коментари Харесай

Как се откриват затрупани хора?

Вчера българските пожарникари, взели участие в избавителна задача в Турция след разрушителните трусове, се завърнаха в България. След 11 дни в неуморна битка с температурите, природата, нещастието и тоновете парчета, българите бяха изпратени като герои.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 457
Огромните опустошения, пред които са изправени сънародниците ни там, не ги обезкуражават, а в противен случай, като с техните старания са избавени редица човешки животи.

Близо 80 смели българи спасители от основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " се включват в тази рискова задача.

Ръководителят на българската задачата в Турция основен контрольор Калоян Дончев съобщи за " Денят стартира ", че задачата е била много комплицирана за образуване, защото дистанцията до засегнатите места е доста огромно. Пътували са са с доста техника, доста дълго време при тежки условия.

Трудно се търсят хора, сподели основен контрольор Калоян Дончев, само че българските спасители били добре сработени, тъй като са взели участие в доста тренировки и учения. Всеки е дал всичко от себе си при търсенето на оживели, само че са се справили доста добре.

Най-дългата интервенция е траяла над 22 часа и половина. Получили са информация от локалните хора, че под една от постройките има опция да има хора. При отиване на място са чули звуци и със профилираната техника са разкрили от къде идват звуците.

" Това беше най-изморителната и най-емоцинална задача, и всички бяхме много радостни, когато успяхме да извадим затрупана жена ", сподели основен контрольор Дончев.

Той изясни, че профилираното съоръжение оказва помощ да се открие къде е допустимо да има живи хора, с цел да може да стартират опити да доближат до тях. Техниката получава сигнал до три етажа в постройката.

Старши спасителите Кирил Дикански и Йордан Михайлов демонстрираха в ефира на Българска национална телевизия по какъв начин се работи с техниката на терен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР