Вчера Apple извади от употреба своя фирмен конектор Lightning и

...
Вчера Apple извади от употреба своя фирмен конектор Lightning и
Коментари Харесай

Apple предлага адаптер от USB-C към Lightning за $29, за да свържете по-старите аксесоари към iPhone 15 с USB-C порт

Вчера Apple извади от приложимост своя фирмен конектор Lightning и най-сетне мина към USB-C. Така с излизането на iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max кабелите и аксесоарите Lightning, които потребителите бяха натрупали през годините, внезапно станаха безполезни. Въпреки това Apple не оставя потребителите на произвола на ориста, като показа на пазара преходник от USB-C към Lightning с цена $29.

Адаптерът от USB-C към Lightning дава опция за свързване на Lightning аксесоарите към вашия iPhone или iPad с USB-C. Той обезпечава три съществени функционалности: зареждане, транспорт на данни и аудио. Така че с новия адаптер iPhone от серия 15 ще може да се зарежда и свързва с компютри със старите Lightning кабели, както и да се свързват към смарт телефона жичните слушалки с Lightning конектор. Между другото, Apple показа и жичните слушалки EarPods с USB-C порт.

Новият преходник има е с впримчен кабел за по-голяма устойчивост. Apple дава и указания за приложимост: „ Включете края на USB-C адаптера в USB-C конектора на вашия iPhone или iPad и по-късно свържете Lightning аксесоарите„. В описанието на аксесоара се отбелязва също, че „ този адаптер поддържа връзка с множеството коли, в това число тези, които работят с CarPlay„.

Apple предлага и специфични USB-C кабели: еднометровият кабел със зарядна мощ до 60 W се предлага за $19, а двуметровият кабел със зарядна мощ до 240 W – за $29. И двата кабела трансферират данните със скорост USB 2.0. Но в случай че желаете в действителност да извлечете максимума от новия си iPhone, и по-конкретно от iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, ще ви е нужен кабелът Thunderbolt 4 Pro за $69. Той е с дължина 1 м и поддържа скорости на трансфер на данни до 40 Gbps, което значи, че ще отключи капацитета на USB 3.0 (10 Gbps). Този кабел поддържа и бързо зареждане, само че единствено до 100 W.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР