Въззивно частно гражданско дело е образувано в Апелативен съд Бургас,

...
Въззивно частно гражданско дело е образувано в Апелативен съд Бургас,
Коментари Харесай

Прокопиев жали запор на луксозна къща в Апелативен съд – Бургас

Въззивно частно гражданско дело е формирано в Апелативен съд Бургас, откакто Иво Прокопиев е обжалвал за запорирани парцели.

Пристигналото дело в съда е цели 60 тома, „научи“ Труд.

Жалбата му е против определението на Бургаския областен съд, с което е позволено налагане на обезпечителните ограничения върху парцелите му.

Става дума за запориран от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) парцел в Созопол и други активи на компаниите му за над 13.5 милиона лв..

Имотът в Созопол е къща с два басейна в атрактивната околност „Буджака“, с първокласни вили, по остарелия път Созопол- къмпинг „Каваците“. Той е бил запориран при започване на декември предходната година от Бургаския Окръжен съд по искане на КОНПИ.

Комисията е почнала инспекция против Прокопиев още при започване на 2017 година поради обвиняването му по делото ЕВН, припомниха адвокати. При проверката на сдруженията от групата “Алфа финанс холдинг ” КОНПИ открила редица нарушавания при приватизационната процедура на предприятието “Каолин ”. Запорът е бил натрапен, откакто комисията е открила несъотвествие с към 14 млн. лева сред приходите и имуществото на Прокопиев.

На конференция пред медиите тогава персонално Пламен Георгиев – ръководител на КОНПИ, Иво Иванов – заместник-председател и инспектори от комисията оповестиха, че КОНПИ има искания към 30% от парцел в Созопол, в който с изключение на къща има и 2 басейна.

На процедура обаче е запориран целият парцел. Мотивите на бургаските окръжни магистрати за мярката са били, че може да се направи извод за нелегално добито имущество.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР