Възстановяването на Украйна след войната ще бъде най-големият икономически проект

...
Възстановяването на Украйна след войната ще бъде най-големият икономически проект
Коментари Харесай

Зеленски: Възстановяването на Украйна ще е най-големият икономически проект в Европа

Възстановяването на Украйна след войната ще бъде най-големият стопански план в Европа, съобщи през днешния ден президентът на страната Володимир Зеленски, представен от ДПА, съобщи. В годишното си послание към Върховната рада - еднокамарния украински парламент, Зеленски прикани депутатите да одобряват закони, които да привлекат задгранични бизнесмени и вложители. Той заяви, че е разискал посредством видеоконферентна връзка възобновяване на Украйна с основния изпълнителен шеф на американската капиталова компания " Блекрок " (Blackrock) Лари Финк.

Украинските бежанци в чужбина би трябвало да се върнат един ден в страната, сложи друга цел Зеленски. Той се похвали, че оръжейната индустрия на Украйна е една от най-развитите в света. Нейна задача е да способства за възобновяване на териториалната целокупност на страната, означи украинският президент. Зеленски уточни, че Украйна ще похарчи за защита над 30 милиарда $ през идващите години.

Друга негова цел е да върне в страната всички украински военнопленници. От началото на войната през февруари в Украйна са се върнали 1456 военни, пленени от Русия, заяви Зеленски. По-рано през днешния ден украинският президент написа във " Facebook ", че в Бахмут са останали " единствено няколко цивилни ", съобщи Франс прес. Зеленски не посочи тъкмо какъв брой локални поданици са останали в този град в Донецка област, Източна Украйна, който през последните месеци става сцена на яростни сражения. " Миналата година там живееха 70 хиляди души ", напомни обаче той. В Бахмут " няма място, което да не покрито в кръв. Няма час, в който да не отеква ужасният тътнеж на артилерията ", написа още Зеленски, чийто пост е съпроводен от няколко фотоси, показващи какъв брой огромни са разрушенията в града. Русия от лятото се пробва да превземе Бахмут. И двете страни в спора дават доста жертви в борбата за града, който е в руини, отбелязва Агенция Франс Прес. Журналисти от организацията, посетили Бахмут през последните седмици, оповестиха, че там няма нито ток, а водоснабдяването е прекратено.

Зеленски направи знакова аудиенция в града на 20 декември - ден преди да отиде във Вашингтон. По време на единственото си посещаване в чужбина от началото на съветската инвазия на 24 февруари президентът на Украйна подари на американския Конгрес украинско знаме, подписано от бранители на Бахмут.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР