Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на

...
Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на
Коментари Харесай

Кметът на Варна се стресна от блокадата в Константиново! Портних твърди, че ремонтите там вече са почнали

Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови уреди на ул. „ Васил Левски “ в село Константиново стартира при започване на август. Това събощиха от пресцентъра на община Варна, откакто житетели на селото оповестиха, че ще блокират пътя за Белослав на следващия ден.

Средствата за първия стадий на плана са обезпечени от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лева,  и от общинския бюджет - 69 904 лева Припомняме, че незабавно след наводнението през 2016 година Община Варна кандидатства пред комисията за обезпечаване на 2,5 млн. лева за цялостно възобновяване на инфраструктурата в селото. Това искане бе подновявано през 2017 и 2018 година Междувременно с общински сили и средства бе осъществена частична рехабилитация на улици в селото - ул. „ Раковски “, „ Пирин “, „ Христо Ботев “ и „ Велико Търново “. Всяка година е възлагано и почистването на дерето. 

Тази година Община Варна е планувала 2,5 млн. лева за възобновяване на уличната инфраструктура в Константиново, обезпечени посредством заем от финансова институция, като ремонтните действия ще започват през есента. Готови са и два нови плана - за създаване на местна пречиствателна станция за отпадъчни води и за създаване на канализационна мрежа на територията на селото. В момента се организират съгласувателни процедури на капиталовото предложение с разнообразни ведомства, оповестиха от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР