Възстановяване на доверието в Европейския съюз и НАТО отчитат от

...
Възстановяване на доверието в Европейския съюз и НАТО отчитат от
Коментари Харесай

Галъп: ЕС и НАТО възстановяват авторитета си в очите на обществото

Възстановяване на доверието в Европейския съюз и НАТО регистрират от "Галъп " в резюме на годината. През декември 62 на 100 имат доверие в Европейски Съюз, а 26 на 100 нямат доверие. През предходната година доверието бе спаднало до нива под 50 %, а недоверието беше близо под 40 на 100, напомнят социолозите.

Данните са от последната вълна на проучване - сред 30 ноември и 7 декември 2017 година с ретроспекция доста години обратно. Данните са основани и на ежемесечния "Политически и стопански показател на "Галъп интернешънъл ", без значение от външно финансиране проучване, а цялостното резюме на годината ще излезе скоро в обичайна книга на организацията.
38 на 100 имат доверие в НАТО, а 44 % нямат. Година по-рано доверието не превишаваше 30 на 100, а недоверието беше над 50 %.

Българският еврокомисар Мария Габриел е още относително непозната, само че има нелоши дялове на доверие към 25 %.
Мнозинство от 55 на 100 пък имат вяра, че страната ще се оправи добре с европредседателството. В този дял се оглежда колкото оценка, толкоз и благопожелание, показват анализаторите.

През 2017 година доверието в систематизирания облик на Европейския съюз в България възвърне своите позиции, откакто в миналата 2016 година беше достигнало по-ниски стойности.

През тази година в няколко основни за Европа избори надвиха проевропейски претенденти в конфликт с евроскептици - това евентуално способства за възобновяване на доверието през 2017 година, разясняват от "Галъп ".

Неодобрението за Европейски Съюз у нас през 2016 година доближи най-чувствителната си фаза, най-малко от началото на века, през 2016 година подействаха няколко аргументи за загуба на доверие, свързани с продължаващите резултати на бежанската рецесия, Брекзит и другите рецесии, означават социолозите. Според тях въздействие евентуално е оказало и по-общото противоборство сред Запада и Русия в този интервал. Въпреки всичко обаче и през 2016 година Европейски Съюз остана със мощно позитивен имидж, въпреки и не в познатата степен, показват от "Галъп ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР